kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Irak'ın 'aslanları' savaşa gol attı

Siyasilerin yapamadığını onlar yaptı. 'İki nehrin aslanları' olarak anılan Irak milli takımı tarihinde ilk kez Asya Kupası'nı kazandı. Bölünmenin eşiğindeki ülkeyi tek yumruk haline getirdi. Şii, Sünni, Kürt ve Türkmenler hep birlikte zafer turları attı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Irak'ın 'aslanları' savaşa gol attı
Bölünme senaryoları ve çatışmalar nedeniyle zor günler geçiren Irak halkı dün tarihi bir gün yaşadı. Tarihinde ilk kez finale kaldığı kupayı evine götüren taraf oldu... Endonezya'nın başkenti Cakarta'da oynanan kupada zaferi 71'inci dakikada kaptan Yunus Mahmud'un attığı inanılmaz kafa golü getirdi. Kıran kırana geçen maçta, daha önce kupayı dört kez kazanan Suudi Arabistan'a karşı savunma oynayan Brezilyalı teknik direktör Jorvan Vieira önderliğindeki Irak milli takımı, 90 dakika sonunda zafer gözyaşlarına boğuldu.

BENZİN TAKVİYESİ
Finale kaldıkları maçı kutlayan halka yapılan terör saldırılarını kınamak için sahaya siyah kol bantlarıyla çıkan 11 futbolcu, ülkelerine birlik mesajı verdi. Irak'ta maç için hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başladı. Binlerce kişi, elektrik kesintisi olmayan semtlerde kahve ve pastanelere doluştu. Başlama düdüğünden iki saat önce sokaklar boşaldı. Evlere Irak bayrakları asıldı. Zafer turu için araçlara benzin takviyesi yapıldı.

'BOMBA BİZİ KESMEZ'
Irak hükümeti bu kez başkent Bağdat'ı 18:00-20:00 saatleri arasında bisiklet, motosiklet ve tüm araç trafiğine kapattı. Kontrol noktalarında devriye iki katına çıkarıldı. Sünni taraftar Hacı Hasan, "Onlar gururumuz. Birliğin simgeleri", Şii Muhsin Kadim ise "Nükleer bomba atsalar da kimse sevinç turu atmamızı engeleyemez" dedi.

Kuzey Irak'ta Irak bayrakları
Kürt bölgesinde Irak bayra-ğı yasağı, maç zaferi için de-lindi. Erbil'de halk Irak bay-rakları ile tur attı. ŞampiyonIrak, 2011'de Katar'daki fi-nallere doğrudan katılacak.

FIFA Başkanı Blatter maçtaydı
FİFA Başkanı Sepp Blatter, "Milyonlar futbolun insanları birleştiren tek güç olduğunu yine gördü" dedi.

'Ateş etmeyin' fetvası verildi
Şiilerin dini lideri AyetullahAli el Sistani, fetva yayınla-yarak, "Sevinç gösterilerin-de havaya ateş eteyin" dedi.

Maç saatinde iş yerleri boşaldı
Bağdat'ta polis maç saatine dakikalar kala iki intihar eylemcisi yakaladı. Çoğu kişi işe gitmedi. Gidenler de maç saatinde ofisleri boşaltıp TV karşısına geçti.
Haberin fotoğrafları