kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Zaman makinesi yapacağım'

ABD'li profesör Ronald Mallett: 120 bin sterline bir zaman makinesi yapabilirim. Amacım geçmişe gidip babamı kurtarmak..
Amerikalı bilim adamı Ronald Mallett, içki ve sigaradan 52 yıl evvel ölmüş babasını kurtarmak için zaman kavramı üzerinde çok araştırma yaptığını ve bir zaman makinesi icat edebileceğini iddia etti. Amerika'nın Connecticut Üniversitesi'nde fizik profesörü olan 62 yaşındaki Ronald, çocukluğundan beri en büyük hayalinin zamanda yolculuk yapmak olduğunu ve akademik hayata geçtikten sonra bunun mümkün olduğunu anladığını söyledi. Araştırmalarında zamanın bir çeşit boşluk olduğunu keşfettiğini ve bu boşluk içinde ileri geri hareket edilebileceğini belirten Mallett, "120 bin sterline bir zaman makinesi yapabilirim" diye konuştu.

FİLMLERDEKİ GİBİ DEĞİL
Amerika'nın tek siyahfizik profesörü unvanını elde eden Mallett icat edeceği zaman makinesinin ünlü İngiliz romanı 'Zaman Makinesi'ndeki kızaktan ya da 'Geleceğe Dönüş' adlı filmdeki araba sistemlerinden çok farklı olduğunu söylüyor. Mallett bir lazer çekim alanı oluşturacağını, çekim alanının merkezindeki kuvvetle de zamanı hareket ettirebileceğini iddia ediyor. Ancak Ronald, filmlerdeki ve romanlardaki gibi istenilen zamana gidilemeyeceğini, en erken zaman makinesinin kurulduğu güne dönülebileceğini belirtiyor.