kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bush ve Brown ilk kez buluştu

Yeni Haber
ABD Başkanı George W. Bush ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Brown'ın başbakanlık görevini üstlenmesinin ardından ilk zirve toplantıları için ABD Başkanı'nın Washington yakınlarındaki yazlık konutu Camp David'de bir araya geldi. ..
Brown, Camp David'e helikopterle gelişinde Bush tarafından karşılandı ve iki lider, başbaşa akşam yemeği yedi. Bush ve Brown, bugün de kahvaltıda ikinci bir görüşme yapacak. İlk Bush-Brown zirvesinin en önemli gündem maddesini, İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in görevden ayrılmasının ardından Washington ile Londra ilişkilerinin yeni seyrinin belirlenmesi oluşturuyor.

Gözlemciler, son yedi yılda Bush'a olağanüstü yakınlığından dolayı kendi ülkesinde eleştirilere uğrayan Blair'den görevi devralan Brown'ın, ABD ile ilişkilerde daha mesafeli davranmak istediğini belirtiyor. Brown ise zirveden önceki son açıklamasında, "ABD ile ilişkilerin, İngiltere'nin herhangi bir ülkeyle arasındaki en önemli ilişki olduğunu" söyleyerek Washington yönetiminin kuşkularını dağıtmaya çalıştı.

Camp David zirvesinin en üst gündem maddeleri arasında terörle mücadele, Irak ve Afganistan sorunları yer alıyor. İngiliz ordusunun Afganistan'da önemli rol üstlendiği bir dönemde Brown'ın üzerinde, Irak'taki askerlerin geri çekilmesi yönünde ağır kamuoyu baskısı bulunuyor.