kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Notlar

Bize soğuk bakılmamalı
"SOSYAL politikalara bu kadar destek veren bir derneğe bu kadar soğuk bakılmamalı. Demek ki doğru yoldayız. Türkiye'ye faydası olacak, katma değeri olan her şeyi söylüyoruz. (Dar gelirlilerin TÜSİAD'a mesafeli durduğu yorumları ve hem muhalefet hem de hükümetten zaman zaman gelen ağır eleştiriler üzerine.)"

Başkanlık böyle günde heyecanlı
"BÖYLE bir dönemde TÜSİAD başkanlığı yapıyor olmak heyecanlı. Bir katma değer veriyor. Daha önce yönetimdeydim ama başkanın kararlardaki ağırlığını, olunca anladım. Ben başkan seçileli altı ay oldu, yönetimdeki arkadaşlar unuttular artık basından geldiğimi. İkitelli'ye gidemiyorum artık. Anadolu Yakası'ndaki holding merkezinde kendime ofis yaptırdım."

Gelecek 15 yıl için rapor yazılsın
"TÜRKİYE bir çalışma yapmalı. Önümüzdeki 10-15 yıllık dönemde Türkiye nereye gidiyor, diğer ülkeler ne yapıyor incelenmeli. Dünyada hangi sektörler öne çıkıyor araştırılmalı ve bizim bütün bunların neresinde olduğumuz incelenmeli. Biz, TÜSİAD olarak böyle bir çalışmayı gıda sektörü için yapıyoruz. Dünya genelinde gıda sektöründe Türkiye'nin konumunu ve neler yapması gerektiğini çalışmamızda belirteceğiz. Yakında tamamlanacak. Ben Çin'i çok önemsiyorum. Yakında Pekin'de ofisimiz açılacak, kasım ayında da Çin'e gideceğiz."