kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

PKK kampında patlama: 4 üst düzey terörist öldü

Yeni Haber
Kuzay Irak'ın Kandil Daği'ndaki PKK kampında patlama meydana geldi.

Patlamada 4 üst düzey terörist öldü. İlk gelen haberlere göre çok sayıda teröristin de yaralandığı belirtiliyor.

Kandil Dağı'nda terör örgütünün üst düzey sorumlularının da katıldığı toplantıda bir terörist üzerindeki bombaları patlattı. TRT'nin verdiği habere göre, örgütün üst düzey 4 yöneticisinin öldüğü olayda, hedef alınan ve PKK'nın elebaşılığına soyunan Murat Karayılan son anda kurtuldu. Haberde olayın, örgüt içinde Murat Karayılan ile Suriyeli terörist Fehman Hüseyin adlı terörist arasındaki elebaşılık mücadelesinden kaynaklandığı ifade edildi. Rıza Altun'un dönüşü çekişmeyi artırdı.

Terör örgütünün Avrupa'daki kasası olan ve Fehman Hüseyin'e yakınlığıyla bilinen Rıza Altun, Karayılan'ın adamları tarafından geçen hafta sonu Avrupa'dan Kandil Dağı'na getirildi. Örgütün parasını zimmetine geçirdiği için Kandil'de sorgulanan Altun ile ilgili son kararı vermek üzere yapılan toplantı ise kanlı bitti.

Terör örgütü PKK'nın elebaşılığına soyunan Fehman Hüseyin'i temsilen toplantıya katılan "Dara" kod adlı Muhammed Demirbaş üzerindeki bombaları patlattı. Son anda toplantıya katılmaktan vazgeçen Murat Karayılan saldırıdan kıl payı kurtuldu. Saldırıda, canlı bombanın yanı sıra örgütün "Dijvar" ,"Azat", "Zinar" ve "Serhat " kod adlı üst düzey 4 sorumlusu öldü, onlarca terörist de yaralandı.