kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiltere'de sel can almaya devam ediyor

Yeni Haber
İngiltere'de üyesi oldukları rugby kulübüne dolan sel sularını benzinli su pompasıyla boşaltmaya çalışan baba-oğul, pompanın yaydığı gazdan zehirlenerek öldü...
Gloucestershire bölgesinde sel sularını boşaltmaya çalışırken ölen 64 yaşındaki Bram Lane ve 20 yaşındaki oğlu Chris felaketin ilk kurbanları oldu. İtfaiyeden yapılan açıklamada, benzin ya da elektrikle çalışan su pompalarının sel sularının boşaltılmasında kullanılmasının çok tehlikeli olduğu belirtildi.

Bu arada, İngiltere veliahdı Prens Charles'ın bugün selden en çok etkilenen Gloucester ve Worcester bölgelerine giderek felaketzedeleri ziyaret edeceği açıklandı. Prensin, acil yardım görevlileri ve felaketzedelere yardım eden gönüllülerle de görüşeceği kaydedildi.

Öte yandan, büyük su şirketleri, kullanma ve içme suyu sıkıntısı çekilen bölgelere tankerlerle su taşıyor. Su dağıtımı, Silahlı Kuvvetlere ait tankerlerle de yapılıyor. Kızılhaç da gıda paketleri dağıtıyor.

Sadece Gloucestershire bölgesinde 140.000 kişinin halen susuz olduğu belirtildi.Sel bölgelerinde bulunan kentlerin belediye başkanları da felaketzedeler için yardım fonu oluşturma çalışmaları başlattı.