kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

FBI, 100 milyon dolar tazminat ödeyecek

Yeni Haber
ABD'de bir federal yargıç, 1968'de, masum oldukları halde suçlu bulunarak hapis yatan 4 kişinin Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) karşı açtığı tazminat davasında, FBI'yı haksız buldu ve 100 milyon dolardan fazla tazminat ödenmesine karar verdi.

Boston Bölge Mahkemesi Yargıcı Nancy Gertner, FBI'ın Peter Limone, Henry Tameleo, Joe Salvati ve Louis Greco'nun, 1965'te işlenen cinayetle ilgili haklarından yapılan suçlamada masum olduklarını gösteren kanıtları ortaya çıkarmadığına karar verdi.

Salvati ve Limone ile hapiste ölen Tameleo ve Greco, 5 yıl önce FBI'ya karşı haksız suçlamada bulunduğu için dava açmıştı. Davacılar dava dosyasında, FBI ajanlarının, cinayetin federal muhbirler olduklarını belirttikleri kişilerce işlendiğini gösteren kanıtları gizlediğini iddia etmişti.

73 yaşındaki Limone, karardan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yargıcın kararına sevindiğini belirterek, yargıcın bir yanlışı düzelttiğini, ancak dünyadaki hiçbir paranın, yitirdiği 33 yılını geri getiremeyeceğini söyledi.