kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Uğurkan Erez

Ünlüler Uğurkan Erez için birarada

Koreograf Uğurkan Erez, geçen yıl yaşamını yitiren annesi için Kırklareli'nde bir ilkokulu yeniden düzenledi. 11 modacı ve 30 mankenin katılacağı 4 Ağustos'taki açılış için Erez, "Bu organizasyon için tek yürek olduk" diyor..
Uğurkan Erez, moda dünyasının ünlüleriyle birlikte 4 Ağustos'ta Kırklareli'nin Vize ilçesine anlamlı bir ziyaret yapacak. Ünlü koreograf, geçtiğimiz yıl kalp krizi sonucu yaşamını yitiren annesi Adalet Erez'in adına bir okul açacak. Okulun açılış gecesindeki defilede, Türkiye'nin en ünlü 11 modacısı ve 30 mankeni hazır bulunacak. Deniz Akkaya ve Armağan Çağlayan'ın sunacağı gecede, Türk Pop Müziği'nin usta sesi Yeliz de konser verecek. Bir moda organizasyonu bünyesinde ilk kez biraraya gelen ünlü isimler, bu projede hiçbir ücret talep etmeden yer alacak. Bu organizasyonun sanat ve moda dünyası için vefasız diyenlere anlamlı bir cevap olacağını söyleyen Erez ile defileyi konuştuk.

KOŞULSUZ DESTEKLEDİLER
* Kırklareli'nde birçok ünlü modacı ve model sizin defileniz için biraraya geliyor. Bu güç birliğini nasıl sağladınız?
Moda ve sanat dünyasının hep vefasız olduğu konuşulur. Ancak ben kendimi bu genellemenin dışında tutuyorum. Sanırım iş ve özel yaşamım boyunca yatırım yaptığım asıl şey dostluk olmuş. Durum böyle olunca ünlü modacılar ve modeller koşulsuz biraraya geldiler. Herkes bana gönülden ve kalpten verdi.

* Bu desteğin sizin için önemi ne?
Öncelikle maneviyatının çok yüksek olduğunu belirtmek isterim. Geçtiğimiz yıl annemi kaybettikten sonra onun adını yaşatacak bir şeyler yapmak istedim. Öğretmen olan annemin 25 yıl öğretmenlik yaptığı ilkokulu daha çağdaş koşullara kavuşturmak için çalışmalara başladım. Geçtiğimiz yıl çalışmalarımız sonucunda elde edilen gelirle annemin isminin verileceği bu ilkokulu hazır hale getirdik. Bu yıl okulun açılışını yapıyoruz.

GÜNDÜZ AÇILIŞ, GECE DEFİLE
* Annenizin adının verildiği okulun açılışındaki defile nasıl bir organizasyon olacak?
Okulun açılışını gündüz, moda gösterisini ise gece yapacağız. Bu sayede birçok önemli ismi Vize'de olacak.

* Bu isimler arasında modacılardan kimler var?
Dilek Hanif, Vural Gökçaylı, Yıldırım Mayruk, Cemil İpekçi, Ahmet Eraslan, Faruk Saraç, Siren Ertan, Ertan Kayıtgen, Cengiz Abazoğlu ve Erol Albayrak yer alacak. Ayrıca geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Designloft tasarım atölyesinin başarılı öğrencisi Berk Başak'ı da anacağız.

* Peki manken kadrosunda...
Aralarında Çağla Şikel, Ece Suükan, Yüksel Ak gibi birçok önemli isimin yer aldığı 20 kadın, 10 erkek manken olmak üzere toplam 30 manken görev alacak. Her biri sektörün yakından tanıdığı çok önemli ve değerli modeller...

* Proje dışında kalmak isteyenler oldu mu?
İnanın o tarih için daha önce imzalanmış anlaşması olanlar dışında hiç kimse bu işbirliğine mesafeli durmadı. Örneğin Güzide doğum günü için bir seyahat planı yapmış ve o yüzden katılamayacak. Fakat "O tarihe kadar proje için ne yapmam gerekiyorsa hazırım" diyerek çok şık bir jest yaptı.