kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bir doktor gibi hastaları tek tek dolaşıyor.

25 hastanın ölümünü bilen hastane kedisi

DIŞ HABERLER
ABD'de yaşlılar bakımevindeki kedi, son saatlerini yaşayan hastanın odasının önüne yatıp, ölümünü haber veriyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
25 hastanın ölümünü bilen hastane kedisi
ABD'nin Rhode Island eyaletinin Providence kentindeki bir yaşlılar bakımevinde beslenen kedi, hastaların ne zaman öleceğini biliyor. 'Oscar' adlı erkek kedi, son saatlerinde olan bakımevi sakinlerinin yanına yaklaşıp yatarak, hastanın ölümünün yakın olduğunu haber veriyor.

25 KEZ DOĞRU TAHMİN ETTİ
Brown Üniversitesi'nden Prof. Dr. David Dosa, bu fenomen hakkında New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan makalesinde, kedinin hemen hemen hiç yanılmadığını, 25 kez doğru tahminde bulunduğunu bildirdi. Oscar bir hastanın yanına veya kucağına yattığında, bakımevi personelinin yaşlının yakınlarına hemen haber verdiğini belirten Dosa, böylece aile üyeleri ve yakınların hastanın son saat ve dakikalarında yanında olabildiğini ifade etti.

HASTA YAKINLARINA SON FIRSAT
Çalışanlar, 6 aylıkken aynı doktorlar gibi hastaları tek tek dolaşan Oscar'ın hastaları kokladığını fark etti. Dosa, Oscar'ın işini ciddiye aldığını, ancak birkaç saat içinde ölecek hastaların yanına yattığını bildirdi. Ne doktorlar, ne de bilim adamları Oscar'ın bu yeteneğine açıklama getirebiliyor. Ancak hasta yakınlarına son kez sevdiklerinin yanında olma fırsatı tanıdığı için herkes Oscar'ın yetisinden memnun.
Haberin fotoğrafları