kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yetenekliyim sırtımı Özcan'a dayamam!

DENİZ AYYILDIZ GÜNAYDIN
İkinci albümü 'Oynayın'ı çıkaran Ümit Aksoy, "Benim gibi beş müzisyen çıksa müzik devrimi olur" sözleriyle iddialı! Özcan Deniz'in halasının oğlu olan Aksoy, "Onun ününden yararlanmayı düşünmem bile" diyor ..
Özcan Deniz'in halasının oğlu Ümit Aksoy, tüm şarkılarının beste ve sözlerinin kendisine ait olduğu 'Oynayın' adlı albümü ile müzik piyasasına iddialı bir giriş yaptı... R&B ve arabesk müziği karıştırarak yepyeni bir tarz oluşturduğunu söyleyen genç şarkıcı, "Özcan Deniz'in ismini kullanarak bir yerlere gelmek niyetinde değilim. Aramız çok iyi ama işime onu bile karıştırmadım" diyor. Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi 27 yaşındaki Aksoy, içki-sigara kullanmıyor, gece hayatını sevmiyor. "Çapkınlıkta Özcan Ağabey'e yetişemem" diyen şarkıcı, "Türkiye'de benim gibi beş müzisyen daha çıksa, müzik devrimi olur" diyecek kadar kendine güveniyor!

* Müziğe nasıl başladınız? Müziğe ilkokul yıllarında başladım, Aydın'da doğup büyüdüm. Orada çay bahçelerinde, düğünlerde şarkı söyledim... 1996'da İstanbul'a geldim. 2003-2004 yıllarında ilk albümümü çıkardım. 'Oynayın' ikinci albümüm.

* 'Oynayın'da bütün şarkıların söz ve müzikleri size ait, nota biliyor musunuz? Bilmiyorum. Eserlerimi yapacak kadar klavye çalıyorum. Ritm sazları iyi çalarım. Beste yapmak için nota bilmek gerekmiyor. Bu Allah vergisi bir yetenek.

* Değişik bir tarz denemişsiniz 'Oynayın' albümünde. Biraz bahsedebilir misiniz? Aslında belli bir tarzım yok, yelpazemi geniş tutmaya çalışıyorum. Arabesk-fantezi bir albüm de yapabilirim, türküyü de çok iyi biliyorum. Müzikal bilgimle kendi jenerasyonumun önündeyim. Albümde R&B, hip-hop tarzını arabesk ile birleştirdik. 'Batı formunda arabesk' diyebiliriz. Arabesk tanımından utanan, kaçanlar var. Benim öyle bir gocunmam yok. Bazıları daha damardan şarkılar yapıyor ama ben daha bu çağa uygun, yumuşatılmış bir arabesk yaptım. Dinleyenler soundun farklı olduğunu söylüyor. Türkiye'de benim gibi beş tane adam çıksa, Türkiye'de müzik devrimi olur. Dünya müziklerini araştırıyorum, dinliyorum. Ama magazinel olaylar Türkiye'de çok pompalandığı için sanatın önüne geçiyor.

* Peki evde hangi tür müziği ve kimleri dinlersiniz? İbrahim Tatlıses'i, Müslüm Gürses'i çok dinlerim. R&B ve hip-hop da çok dinliyorum. Kartel'i dinliyor ve beğeniyorum.

* Tarzınız Kartel'e mi yakın? Evet, onlar türkü formunu kullanmış. Ben biraz daha arabik bir melodiyle hip-hop tarzını birleştirmeyi tercih ettim. Kendi kültürümden kopup da fazla Batı'ya yönelmek bana göre değil... BANA YORUM YAPMADI

* Özcan Deniz ile akrabalık dereceniz nedir? Halamın oğlu, kuzeniz...

* Görüşüyor musunuz? Görüşüyoruz. Aile ortamında, özel günlerde bir araya geliyoruz sık sık. Regaib Kandili'nde beraberdik en son...

* Albümünüz konusunda sizi destekledi mi? Şarkıların söz ve müziklerini kendim yaptım. Yönetmenliğini de üstlendim. Yani geriye fazla şey bırakmadım. Zaten işime karışılmasını sevmem. Özcan Deniz'e sırtımı dayayıp ortaya çıkmak bana göre değil. Yeteneğime ve müzik bilgime güveniyorum.

* Peki şarkılarınızı nasıl buluyor? Yorum yapmadı mı? Yapsaydı memnun olurdum ama bunda art niyet aramıyorum. Bugün olmaz, üç gün sonra destek verir... Şu anda işi başından aşkın zaten... Ama annesi; yani halam dinleyince duygulandı, gözyaşlarını tutamadı. Özcan Ağabey'in kız kardeşleri de dinleyicilerimden...