kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mazbatayı almadan öldü

Uğur BECERİKLİ - Kadir ERCAN - Enis YILDIRIM - Haz
MHP'den milletvekili seçilen Prof. Özönder, mazbatasını almak için havaalanına giderken arabasıyla kaza yaptı. Ölen Özönder için DTP, Bahçeli'ye elden başsağlığı mesajı gönderip, "Acınızı paylaşıyoruz" dedi..
MHP'den İstanbul Milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder, mazbatasını almak üzere İstanbul'a uçmak için Ankara Esenboğa Havalimanı'na giderken geçirdiği trafik kazasında, hayatını kaybetti. Özönder'in ölümüyle MHP'nin milletvekili sayısı daha Meclis açılmadan 70'e indi. Kaza Esenboğa Yolu Şenyurt mevkisinde dün sabah saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Prof. Dr. Cihat Özönder'in kullandığı 06 AZK 93 plakalı otomobil, Esenboğa Havalimanı'na giderken "kör nokta" olarak bilinen ve daha önce de birçok kazanın meydana geldiği 6'ncı kilometrede kontrolden çıkarak karşı yöne geçti ve Erhan Gündoğmuş yönetimindeki 06 H 5224 plakalı minibüsle çarpıştı.

VAROŞLARI İNCELEDİ
Özönder, sıkıştığı araçta hayatını kaybederken minibüste bulunan Murat Yılmaz, Aytekin Koç ve Uğur Gezin çeşitli yerlerinden yaralandı. Özönder'in hayatını kaybettiği kazanın aşırı hız yüzünden kaynaklandığı kaza raporuna yansıdı. İstanbul 3. Bölge 3. sıradan milletvekili seçilen Prof. Dr. Özönder'in kaybıyla MHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 70'e indi. Özönder'in 2005 yılında satın aldığı aracının Yapı Kredi Bankası'ndan tahditli olduğu ve halen taksitlerinin bitmediği öğrenildi. Kazada aracın üst kısmı tamamen koptu. MHP İstanbul 3. Bölge'den Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya ile birlikte seçilen 3 vekilden biri olan Özönder, varoşlarda kampanyayı yürütürken, bir yandan da varoşlar üzerine bir çalışma yapıyordu.

CENAZEDE GÜL DE OLACAK
Son iki ayını Özönder ile geçiren Kaya, "Hocamız seçimin en yoğun günlerinde bile çalışmasını bırakmadı. Bugün mazbatamızı alacaktık. Sabah uyandığımda haberi aldım" dedi. Özönder için bugün Hacettepe Üniversitesi ve MHP'de birer tören düzenlenecek. Özönder, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de katılacağı Kocatepe Camisi'ndeki törenin ardından toprağa verilecek.
Haberin fotoğrafları