kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Alparslan Arslan

Danıştay zanlısı: Sezer'i vuracaktım

Göksel ÇAĞLAV ANKARA
Danıştay ile Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıların bir numaralı sanığı olan Alparslan Arslan, katıldığı duruşmada, tehditler savurarak, "Cumhurbaşkanı Sezer'i öldürecektim" dedi..
Danıştay 2. Daire üyelerine yönelik saldırı ile Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasına ilişkin davanın bir numaralı sanığı Alparslan Arslan, saldırıları Allah'ın peygamberin dinine ve İslami düşünceye alçakça saldırılar nedeniyle gerçekleştirdiğini savundu. Arslan, "Yakalanmasaydım, Aydın Doğan medya grubuna, Koç Grubu'na, Şener Eruygur'a ve bazı bankalara saldıracaktım. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i öldürecektim" dedi. Danıştay'a saldırı davasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu 6 sanık ve avukatlarının katıldığı duruşmada Arslan, davanın başka operasyonlarla ilişkilendirilmesine ilişkin soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunan sanık avukatlarına karşı çıktı. Duruşmada söz alan Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener, Girdap operasyonu zanlısı Tamer Ünal'ın, Danıştay saldırısını Muzaffer Tekin ve arkadaşlarının düzenlediği yönünde ifade verdiğini belirterek, soruşturmanın bu yönde genişletilmesini istedi.

TEHDİT ETTİ
Bunun üzerine ayağa kalkarak, konuşmaya başlayan Arslan, "Davanın Vatansever Kuvvetler Güçbirliği'ne yönelik Girdap operasyonuyla, vatanseverler, ulusalcılar ve derin devletle herhangi bir alakası yoktur" dedi. "Saldırının amacı, Allah'ın dinine, peygamberine, Müslümanlara yapılan alçakça hareketlere ceza vermektir" diyen Arslan şöyle devam etti: "Yakalanmasaydım, Aydın Doğan medya grubuna, Koç Grubu'na, Şener Eruygur'a ve bazı bankalara saldıracaktım. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i öldürecektim. Bunlar hadlerini aşıyorlar. Rahat rahat, geniş geniş hakaret edeceklerini sanıyorlar. Onlara 'akıllı olsunlar' demiyorum, ama rahat da olmasınlar."