kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'ye daha az gidip, ciplerle hava atmasınlar

* Bu işten en fazla etkilenecek olanlar yoksul ülkeler ve zengin ülkelerdeki yoksul insanlar deniyor. Türkiye'yi göz önünde bulundurursak Türkiye'deki zengin kesimin, mesela cemiyet dünyasının ne yapması gerekiyor? Çok büyük bir adaletsizlik var. Uçakla seyahat ettiğiniz zaman, diyelim ki ABD'ye gittiğiniz zaman, mesela Bangladeş'in sular altında kalmasına katkınız oluyor. Bunu kabul etmek çok kolay değil ama bu sorumluluğun bilincine varmak gerekiyor. Çünkü kendileri ve çocukları da etkilenecek ileride bu durumdan.

* Amerika seyahatine gitmesinler yani... Azaltmaları gerekiyor... Bunun başka bir yolu yok. İşte ciple hava basmak yerine mesela hibrid denilen arabaları tercih etmeleri lazım.

* Küresel ısınma sonucunda araştırmalara göre Türkiye'de Antalya plajı kalmayacak. Peki ya Bodrum? Bu konuda kehanette bulunmaya lüzum yok ki... Bilimsel raporlar ortada, olacak bunlar. Akdeniz Bölgesi küresel ısınmadan en çok etkilenecek dünyadaki en hassas bölgelerden biri. Bunu 'acayip' bilimsel raporda okuyorsunuz. Bu öldürücü sıcak dalgası günlerinin sayısı Paris'te yüzyılın sonuna gelindiği zaman 55 olacak. Isparta ve Burdur için 62 sıcak gün yaşanacağı söyleniyor. Giderek artacak... O yüzden ne yapacaksak şimdi yapmalıyız, yoksa çok geç olacak. O zaman Isparta, Bodrum konuşacak halimiz de olmayacak.