kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ebru Gündeş'in 'Fırtınalar' dizisinde rol alan Senem Hakkı, birkaç dizi projesinin ardından oyunculuk defterini kapatmış. Ardından tasarımcılığa geçiş yapan Hakkı, kendisinin modacılarla kıyaslanmasına kesinlikle karşı çıkıyor.

Yarışmacı bilmişlik yaptığı zaman çok sinirleniyorum!

DENİZ AYYILDIZ GÜNAYDIN
'Güzel ve Dahi' adlı yarışmadaki jüri üyeliğiyle adından söz ettiren tasarımcı Senem Hakkı: Ani çıkışlarım yoktur ama gereksiz tartışmalar beni çok sinirlendiriyor! İnsan bir şeyi bilmiyorsa, bunu açıkça söyleyebilmeli. Bu yüzden bilmişlik taslayan yarışmacılara kızıyorum!..
Ekranda üç hafta önce tüm Türkiye'yi şaşkına çeviren 'Güzel ve Dahi' adlı bir yarışma başladı. Televizyon başındakiler, Pavarotti'yi Bill Gates sanan, Semra Özal'a 'sanatçı' diyen, Kenan Evren'i 'futbolcu' zanneden güzel kızları, ağızları bir karış açık izledi. Ortalık bir anda ayağa kalktı, köşe yazarları veryansın etti! Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu "Kadınlar ekranda aşağılanıyor" diye, RTÜK'ten yarışmanın kaldırılmasını istedi. "Kızlar gerçekten o kadar aptal mı, yoksa bu yarışma gereği yapılan bir oyun mu?", "Bu yarışma kadınları aşağılıyor mu, yoksa Türkiye'de televole kültürüyle gelinen vahim noktayı mı gözler önüne seriyor?", "Güzel olmak kişiye eğitimli, kültürlü olmaktan daha mı çok avantaj sağlar?" gibi pek çok soru, bu yarışmadan sonra daha ateşli tartışılır hale geldi... Siz kendi fikirlerinizi tartışadurun, biz yarışmanın jüri üyelerinden Senem Hakkı ile konuştuk ve merak edilen pek çok sorunun yanıtını aldık.

'BİLMİYORUM' DEMELİLER

* 'Güzel ve Dahi' jürisine nasıl dahil oldunuz?
Fatih Aksoy'dan teklif geldi, ben de seve seve kabul ettim.

* Yarışmalardaki jüriler son zamanlarda çok tartışılıyor. Siz kendinizi nasıl buluyorsunuz?
Olduğum gibi davranmaya çalışıyorum. Sinirleniyorsam bunu belli ediyorum. Haksızsam susuyorum ama ani çıkışlarım yoktur.

* Sizi neler sinirlendiriyor?
Haksız bir pozisyon varsa ya da karşımdaki kişi gereksiz tartışma yaratıyorsa sinirlenirim. Biz jüri üyeleri olarak yarışmacıları yavaş yavaş tanıyoruz. Yarışmacıların bilmişlik taslamalarına kızıyorum mesela. Bir şeyi bilmiyorsan, bilmiyorsundur. 'Bilmiyorum' diyebilmeli insan!

* Yarışmadaki kızlarda zekayla ilgili bir problem yok ama eğitimsizlik var gibi geldi bana. Sanki hep dış görünüşlerine, önem vermişler ama kafalarının içini hiç geliştirmemişler gibi. Sizce de öyle mi?
İşte bu, güzelliği ve aklını birlikte sunamamaktan kaynaklanıyor. Kadın güzel olduğunu bilir ama arada bir kendini geriye çekip, aklını öne çıkarmalı. Erkekler ilk önce vitrine bakar. Ben kadının güzelliğine önem vermeyen erkeğe inanmam.

ÇOK DOĞRU BİR YARIŞMA
* Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu RTÜK'ten 'Güzel ve Dahi'nin kaldırılmasını istemiş. Yarışmanın kadınları aşağıladığını düşünüyor. Katılıyor musunuz?
Hayır hiç katılmıyorum. Çünkü yarışmada yakışıklı erkekler ve dahi kadınlar da olabilirdi. 'Türkiye'de sadece erkekler dahidir' diye bir şey yok! Belki, bu program devam ederse; ileriki zamanlarda çok yakışıklı erkekler gelecek, çok zeki kızlar alınacak. O zaman ne olacak peki?

* Okan Bayülgen geçen haftaki programında 'İnsanlar bu programı izliyor ve umutsuzluğa kapılıyorlar. Bizim gençlerimiz bu kadar mı bilinçsiz, bu kadar mı bilgisiz? Bunun bir mizansen olduğunu düşünüyorum' dedi. Var mı böyle bir şey?
Yok öyle bir şey. 'Güzel ve Dahi' bence Türkiye'de bugüne kadar yapılan en doğal yarışma. Kızlar da, erkekler de çok doğal. Hatta bizler de çok doğalız. Reyting kaygısı yok yarışmanın. Çok doğru bir yarışma olduğunu düşünüyorum. Bütün kızların zeki olmasını beklemiyoruz. Mutlaka içlerinde zeki olmayanlar da vardır... Hayatlarında ilk defa canlı yayına çıkıyorlar, bunun heyecanı da olabilir.

BEN DE YARIŞABİLİRDİM
* Soruları cevaplarken heyecanlanıyorlar da, masanın üstüne çıkıp dans ederken hiç heyecanlanmıyorlar ama!
Çünkü orada çok daha fazla güveniyorlar kendilerine.

* Siz böyle bir yarışmaya katılır mıydınız?
Katılırdım.

* Güzel kısmına mı yoksa dahi kısmına mı?
Ben çok yarışmaya katıldım ve hep birinci oldum. Bunlardan biri 'Kim Gitti' yarışmasıydı. 'Bakalım mankenlerimiz görünüşleri kadar zeki mi?' falan diye konuya girilen bir yarışmaydı. Orada birinci oldum.

* Bu yüzden de kendinizi dahilerin arasına yakıştırıyorsunuz...
Dahiyim diyemem ama onların arasında yarışabilirdim!
Haberin fotoğrafları