kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hülya dergisi

Saçlarınıza jojoba yağı sivilcelerinize buz sürün

Daha güzel ve bakımlı görünmek istiyorsanız, bu yazı tam size göre... Sivilcelerinizin geçmesi, makyajınızın daha kalıcı olması, saçlarınızın daha havalı durması ve pürüzsüz dudaklar için işte yapmanız gerekenler..
* Kızarıklıkları ve inatçı sivilceleri yok etmek için yatmadan önce kızarıklıkların üzerini anti-bakteriyel sülfür içerikli kil maskesiyle kaplayın. Sabah kalktığınızda cildinizi yıkayarak temizleyin.

*
Sivilcelerin üzerine buz uygulamak, kızarıklığı ve şişliği azaltır. Çünkü buzun soğukluğu damarları daraltarak kan akışını baskılayacağından kızarıklıklar hafifler.

* Duştan çıkar çıkmaz nemlendirici kremi vücudunuza sürün çünkü cildinizdeki nem, üç dakikada buharlaşacaktır.

KABAK LİFİ KULLANIN

* Çatlamış dudaklarınızı kremle ovun. Sonra dudaklarınızın çatlak ve yarık yerlerini bol miktarda antibiyotikli bir kremle kaplayın.

* Eğer çok hassas bir cildiniz varsa, kullandığınız ürünün içeriğinde, 10'dan az madde olmasına dikkat edin. Böylece cildinizi rahatsız edebilecek kimyasal maddelerin etkisini azaltmış olacaksınız.

*
Duşta ayaklarınızı kabak lifiyle ya da tanecikli vücut peelingiyle ovmanız ayaklarınızın sertleşmesini engeller. Krem sürmeyi de unutmayın.

* Dirseklerinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız, etkili bir nemlendirici olan bitkisel yağlardan bol miktarda sürün. Sonra kullanmadığınız çoraplarınızdan birinin pamuk kısmını kesin ve yağ sürdüğünüz kollarınıza geçirin.

*
Şampuanı elinizde köpürttükten sonra saçlarınıza uygulayın. Saçlarınızı ucundan dibine doğru yıkayın.

* Eğer saçlarınız kıvırcıksa, temiz bir diş fırçasının üzerine saç spreyi sıktıktan sonra saçlarınızı saç çizgisinden itibaren tarayın. Böylece buklelerinizi netleştirmiş olursunuz.

*
Aktarlarda ya da organik yiyecek dükkanlarında bulabileceğiniz, yumuşatıcı özelliği olan jojoba yağından saçlarınıza birkaç damla damlatıp masaj yapın.

* Bir ürünü çok kullandıysanız ve artık bu yüzden saç diplerinizde yağlanma oluyorsa, saç spreyi sıkın.

*
Kirpiklerinize maskara sürdükten sonra dışa doğru ekstra bir kat daha uygulayın. Böylece kirpiklerinizin çok uzun görünecektir.

LİKİT KALEM KULLANMAYIN
* Maskaranız kurumak ya da bitmek üzereyse, içine biraz kaynar olmamak koşuluyla sıcak su koyup çalkalayın. Böylece maskaranızın son demlerinden de yararlanabilirsiniz.

*
Rujunuzu her 10 dakikada bir tazelemek yerine, dudak renklerine yakın olan açık pembe ya da böğürtlen tonlarındaki dudak kremlerinden sürmeyi deneyin. Üzerine de şeffaf parlatıcı sürün.

* Gözlerinizin içine kalem çekecekseniz likit yerine, kalem türünü tercih edin. Sıvı olanlarında bakteri üremesi olasıdır. Kalemlerinizin hijyenik olması için, her seferinde sürmeden biraz açmalısınız.
Haberin fotoğrafları