kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
57'nci yaş günü mönüsünde meyve vardı

İzmir'in sembolü fil Pak Bahadır öldü

Ertan GÜRCANER
Pakistan'dan 1954'de Kültürpark Hayvanat Bahçesi'ne getirilen 59 yaşındaki fil Pak Bahadır'ın kalbi, ayak ve eklem hastalığı için yapılan operasyona dayanmadı..
Yaşlılığı nedeniyle ağrılı eklem ve ayak hastalığına yakalanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Hayvanat Bahçesi'nin simge hayvanlarından Pak Bahadır isimli fil, önceki gün sabaha karşı hayatını kaybetti. Ölümüyle büyük üzüntü yaratan ve 1954 yılında Pakistan'dan getirilen Pak Bahadır, dün sabah Sasalı'da yapımı gerçekleştirilen Doğal Yaşam Parkı'nda defnedildi. Pak Bahadır'ın tedavisi için iki Alman iki de Türk uzman seferber oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Temmuz günü yapılacağı açıklanan ameliyat da, ani bir kararla önceki sabaha çekildi. Ancak Pak Bahadır'ın yaşlı kalbi ameliyat sırasında durdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Güngör "Ameliyat edilmemesi halinde enfeksiyon yayılacak ve Bahadır için ağrılı bir ölüm kaçınılmaz olacaktı" şeklinde konuştu.

VİNÇLE DEFNEDİLDİ
Pak Bahadır'ın cansız bedeni vinçle damperli bir kamyona yüklenerek Sasalı'daki Doğal Yaşam Parkı'na nakledildi. Kamyondan yine özel vinçle indirilen Pak Bahadır, 7 metre derinliğinde çukura yerleştirildi.
Haberin fotoğrafları