kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir kitap yazdım, yayıncı arıyorum

* Müşteri bana, 'Senem Hakkı'yım diye kostüm yaptırıyorsa, gelmesin. Bu işte gerçekten kabiliyetli olduğumu, onu anlayabileceğimi, onun hayalindeki kostümü yapabileceğine inanıyorsa gelsin! Şunu da eklemek istiyorum; ben modacı değil, tasarımcıyım. Türkiye'de Cemil İpekçi'yle, Yıldırım Mayruk'la kıyaslanacak bir kişi değilim ben!

*
Modacı; sadece kostüm yapan, kumaşı çok iyi tanıyan, diken, biçen, kalıp çıkaran kişi demektir. Tasarımcı ise bir masa da yapabilir, sandalye de, kostüm de. Yani modacıya göre daha fazla görselliğe sahip kişi demektir tasarımcı!

* Bu arada kimse bilmiyor ama yaklaşık 9 ay önce bir kitap yazdım. Adı 'Bakmaya Hazır Mısınız?' Bu kitap, insanları biraz yumuşakça uyaran, biraz şiirsel, deneme tarzında değişik bir kitap. Ama bastırmak için iyi bir yayınevi istiyorum. Açıkçası yayıncı bulmak için çok da uğraşmadım ama en kısa zamanda çıkaracağım.

*
"Bu kitabı elinize aldığınız an kendiniz olmaya karar verdiniz demektir" diye başlıyor. İnsanın kendisiyle yüzleşmesine yardımcı olan bir farkındalık kitabı oldu. Ama içinde, 'şunu şöyle yapın, burada böyle yapın' gibi uzun uzun anlatılan şeyler yok. 'Bir kelebek kadar özgür mü ruhun, yoksa bir kaplumbağa kadar ağır mı?' gibi kısa kısa cümleler kurdum...