kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İZDİHAM YAŞANDI.... Filistinleri getiren otobüsü yüzlerce kişi karşıladı, büyük izdiham yaşandı. Serbest bırakılanlar arasında yıllardır tutuklu olanlar da vardı. İsrail cezaevlerinde halen 9 bin 200 dolayında Filistinli tutuklu bulunduğu belirtiliyor.

250 Filistinli tutsak özgürlüğe kavuştu

DIŞ HABERLER
İsrail'in Filistin lideri Abbas'ı Hamas'a karşı desteklemek için salıverdiği 250 Filistinli tutuklu coşku ve gözyaşıyla karşılandı..
İsrail, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Hamas'a karşı elini güçlendirme amacıyla 250 kadar Filistinli tutsağı serbest bırakmaya başladı. Abbas'a bağlı El Fetih üyesi olan 250 civarında tutuklu, İsrail'in güneyindeki Kitsiyot Hapishanesi'nin önünde otobüslere bindirildi. Aralarında altı kadının da olduğu tutsaklar Batı Şeria'nın Ramallah kentine götürüldü. Burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan tutuklular, aileleriyle de sarılarak hasret giderdi.

ABBAS: GERİSİ DE GELECEK
Ketsiyot Cezaevi'nden dün saat 05.30'da bırakılmaya başlanan tutuklular, otobüslerle Ramallah yakınlarındaki Betunya kontrol noktasına kadar getirilerek, burada Filistin otobüslerine nakledildi. Betunya'da da karşılama için gelen yüzlerce tutuklu yakını, sabahın erken saatlerinden itibaren kontrol noktasının Filistin tarafında saatlerce güneş altında yakınlarını bekledi. Otobüsler, ıslıklar ve alkışlarla karşılandı. Bırakılanları bekleyenler, otobüslere hücum etti, birçoğu kapıların açılmasını beklemeden, gördükleri yakınlarına bir an önce kavuşmak için otobüslerin dar pencerelerinden içeri atladı. Serbest bırakılanlar, otobüslerden indikten sonra omuzlara alındı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, "Bunlar ilk grup, kısa sürede daha fazla Filistinli tutuklu serbest bırakılacak" dedi. Filistin lideri Mahmud Abbas'ın erken seçim çağrısı ise Hamas tarafından tepkiyle karşılandı.
Haberin fotoğrafları