kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
11 EYLÜL'Ü ANDIRAN MANZARALAR YAŞANDI... Şiddetli patlama büyük paniğe yol açtı, insanlar terör saldırısı korkusuyla kaçıştı. Oluşan toz bulutu, İkiz Kuleler'in yıkılış anındaki görüntülerin benzerlerine neden oldu.

Terör sandılar buhar çıktı

DIŞ HABERLER
New York'ta patlayan bir yeraltı borusu terör paniğine sebep oldu. Bir kişi kalpten ölürken, 20 kişi yaralandı..
ABD'nin New York kenti ikinci bir "11 Eylül şokuyla" sarsıldı... Kentin yeraltı buhar borularından birinde meydana gelen ve 11 Eylül saldırılarını hatırlatan manzaralar yaşanmasına neden olan patlamada 1 kişi kalp yetmezliğinden öldü, 4'ü ağır yaklaşık 20 kişi de yaralandı. New York'un iş merkezlerinden Manhattan'da meydana gelen patlamaya tren istasyonu yakınındaki eski bir buhar borusunun şiddetle infilak etmesinin yol açtığı belirtiliyor. Patlama sonrası yolda dev bir çukur açılırken çevre binalarda da ağır hasar oluştu.

ASBEST ENDİŞESİ
İtfaiye patlamanın olduğu Lexington Caddesi ile 41'inci sokağın kesiştiği bölge ve çevresini hemen kordon altına aldı. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, patlamadan 2.5 saat sonra bir basın açıklaması yaparak "Patlama terör saldırısı değil 1924'te döşenen borunun şiddetli bir şekilde patlamasından kaynaklandı" dedi. Vali ise en büyük korkunun havaya asbest yayılması olduğunu ve patlamaya altyapı problemlerinin yol açtığını kaydetti.

İŞ ÇIKIŞINDA PATLADI
Olay yerine gelen 170 itfaiye görevlisinden 3'ünün hafif yaralandığı belirtildi. Yerel saatle 18.00'de insanların işten çıktığı sırada meydana gelen olayı CNN televizyonuna anlatan bir tanık, "Çok büyük bir gürültü koptu ve en az 10 dakika sürdü. Hepimiz bir terör saldırısı zannettik. İnsanlar kaçmak için arabalarını yanlış yollara sürmeye başladı" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları