kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mehmet Ağar mitinglere eşi Emel Ağar ile geldi.

Ağar: Çekil de kaç okka olduğunu herkes görsün

Veysi SAĞLAM - Aliye ÇETİNKAYA / MERKEZ
DP lideri Mehmet Ağar, Başbakan Erdoğan'ın "Tek başına iktidara gelemezsek çekilirim" sözlerine bir 'sadrazam fıkrası'yla yanıt verdi..
DEMOKRAT Parti ( DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Süleyman Demirel ve Erkan Mumcu'nun memleketi Isparta'da konvoyla karşılandı. Ağar, meydanda coşkulu kalabalığa seslendi. Terör ağırlıklı bir konuşma yapan ve terörü bitirmek amacıyla iktidara gelmeyi hedeflediğini yineleyen Ağar, "Türkiye kardeşlik içinde, şefkat içinde, yardımseverlik içinde, merhamet ve muhabbet içinde bu meseleyi Mehmet Ağar'ın başbakanlığında aşacaktır" şeklinde konuştu.

FIKRALI YANIT
DP lideri Ağar, Erdoğan'ın "Tek başına iktidara gelemezsek çekilirim" sözlerine de şöyle yanıt verdi: "Osmanlı döneminde sadrazamın biri 'çekileceğim' deyip duruyormuş, biri atlayıp "Yahu sadrazam bir çekil de kaç okkasın görelim' demiş. Çekil de bir görelim." Ağar, daha sonra Konya'ya geçti. "Tek başına iktidar olamazsam görevi bırakırım" diyen Başbakan'a yanıt veren Ağar, "İnatlaşma mı yapıyorsun? Büyük olan millettir. Yüzde 1 de verir, yüzde 51 de" dedi. Terörü 1 yılda tamamen bitirme sözü veren Ağar "Başbakanlık görevini üstlendikten 3 ay sonra terörün iklimini değiştireceğiz. 6 ay sonra durumu kontrol altına alacağız. Bir yıl sonra terörü bahse değer konular arasından çıkaracağız. Yapamazsam başbakan iken siyaseti bırakacağıma söz veriyorum" dedi.
Haberin fotoğrafları