kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Aslantepe' için ilk devrede 5 teklif yarıştı

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
TOKİ'nin Seyrantepe Stadı ihalesine Nurol, Cengiz, Mesa Mesken, Bozoğlu İnşaat ve Eren Talu Mimarlık katıldı. En iyi teklifi satış geliri anlamında Eren Talu, TOKİ'ye düşecek pay anlamında ise Bozoğlu verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Aslantepe' için ilk devrede 5 teklif yarıştı
Flaş transferleri ile taraftarlarının gönlünü kazanan Galatasaray yönetimi, tüm ağırlığını stat ihalesine verdi. Galatasaray'ın mali kurtuluş reçetesi ve prestij projesi olarak gördüğü Seyrantepe Stadı'nın ihalesi iki devrede tamamlanacak. Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) dün gerçekleşen ihalenin ilk devresinde mali yeterlilik zarfları açıldı. En geç 15 gün içinde sonuçlanması beklenen ikinci devrede ise projesi yeterli görülen firmalar yarıştırılacak. TOKİ'den 28 firma şartname alırken, 5 firma ihaleye katıldı. Galatasaray Kulubü Başkanı Özhan Canaydın ve kulüp yöneticilerinin de izlediği ihaleye "Nurol İnşaat, Eren Talu Mimarlık, Cengiz İnşaat, Mesa Mesken ve Bozoğlu İnşaat" firmaları teklif verdi. İhalede teknik yeterlilik alan firmaların, TOKİ'ye vereceği gelir payı en etkili kriter olacak. Dünkü ilk tekliflerde en yüksek gelir payı önerisi Bozoğlu İnşaat'tan geldi.

PROJE+HASILAT PAYI ÖNEMLİ
TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş'ın yönettiği ihalede önce firmaların ihale dosyaları açılarak ilk fiyat teklifleri ile içindeki belgeler tek tek okundu. Seyrantepe Stadı'nın yapımı, Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinde gerçekleştirilecek yatırımla doğrudan bağlantılı olduğu için teknik inceleme ve hasılat teklifi aynı anda önem kazanacak. Bu noktada, Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu 34 bin 640 metrekare arazide "Kentsel Sosyal Altyapı Alanları" için en uygun projeyi hazırlayıp, buradan TOKİ'ye en yüksek gelir payını veren firma ön plana çıkacak. Firmalar, Mecidiyeköy'deki yapacağı yatırıma, yatırım hasılatından TOKİ'ye vereceği paya ve arsa bedeline göre ihaleyi kazanmak için yarışacak. Proje kapsamında, 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bin araçlık kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark yapılacak.