kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim işbirliği yaptığı DSP'nin güçlü olduğu Eskişehir'de, DSP'nin sembolü olan güvercin uçurdu.

'Bu milli bir maç ve CHP milli takımdır'

Hüseyin CUMALI - Zübeyde YALÇIN
CHP lideri, Sakarya'da yaptığı konuşmada "Bu seçim sıradan bir seçim değil. Bu bir milli maç. Bu ülkenin şerefi için CHP'de buluşun" diye konuştu..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sakarya'da partisinin düzenlediği mitingde Başbakan Tayyip Erdoğan'a yüklenerek, "Rüyasında bile beni görüyordur" dedi. Baykal, Sakarya Gar Meydanı'nı dolduran coşkulu kalabalığa seslendi. Baykal, halktan bazı partilerin dağıttığı bulgur, pirinçleri almasını isterken, "Onları alın ve yiyin. Ama sakın oy vermeyin. Oy namustur" dedi.

'ALTIN VURUŞ'
Dokunulmazlığın mutlaka kaldırılması gerektiğini söyleyen Baykal, "Başbakan eskiden dokunulmazlık kalksın derdi. Şimdi kalkmasın diyor. Vatandaşı, çiftçiyi azarlıyor. Dokunmazlığı nedeniyle savcıya hesap vermiyor. Meclis'te CHP dışında, dokunulmazlığı kaldıracak bir parti yok. Seçimde bize oy verin bu iş biter" diye konuştu. Erdoğan'ı basın önünde defalarca televizyona çağırdığını söyleyen Baykal, "Gazeteciler bize soru sorsun. Sen bana, ben sana soru soralım. 'Hayır' diyor. Cesaretin varsa miting miting söylediklerini bana söyle ve cevabını al. Başbakan kayıp... Kafaya beni takmış. Eminim rüyasında beni görüyordur" dedi. "Vur vur inlesin" sloganıyla sözü kesilen Baykal, "Halk seçimde Tayyip'e altın vuruş yapacak. Tek bir oy Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinin önünü açacaktır" dedi. "Biz Meclis'te olmasaydık Türkiye, Bağdat çatışmalarının, terörün bir parçası olacaktı" diyen Baykal şöyle konuştu: "Bu seçim sıradan bir seçim değil. Bu bir maç. Milli maç ve milli takım da CHP'dir. Bugüne kadar oyun nasip olmasa da bu gün o gündür. Artık bugün ülkenin namusu, bütünlüğü, şerefi için CHP etrafında buluşun."

ESKİŞEHİR'DE DSP HAVASI
CHP liderinin Sakarya'dan sonra katıldığı Eskişehir mitingine seçim işbirliği yaptığı DSP damgasını vurdu. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in de katıldığı mitingde Baykal, Bülent Ecevit ile özdeşleşen güvercinler uçurdu. Baykal, AKP'nin Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a yüklenerek "Türkiye'nin gözü üstünüzde. Top filenin, kalenin önünde. Out'a atmayın. Çataldan koyuverin" diye seslendi.