kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Erdoğan

Erdoğan'ı uç endişesi sardı

Bülent AYDEMİR MERKEZ
Bağımsız olarak Meclis'e girecek DTP'lilerle, MHP'lilerin iki uç olarak kavga edeceği endişesini dile getiren Erdoğan, "Şimdi biz bunların vuruşmalarıyla mı uğraşacağız?" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, bağımsız olarak Meclis'e girecek DTP'li adaylar ve MHP'nin Meclis'te iki uç olarak birbirine gireceğinden endişe ettiğini söyledi. Erdoğan, "Ben şimdi bu parlamentoda nelerin olabileceğini düşünüyorum. Şimdi biz bunların kavgalarıyla, vuruşmalarıyla mı uğraşacağız, ülkeye hizmetle mi uğraşacağız? Birisi bir başka uç, diğeri bir başka uç. Bunların bu ülkeye hizmet gibi bir dertleri yok" dedi. Bayburt'ta halka hitap eden Erdoğan, Baykal ve Bahçeli'ye yüklenirken espriler yaptı. "CHP, Baykal'dan çok çekti" diyen Erdoğan, "Ben Baykal gibi bir ana muhalefet partisinin olmasından memnunum. O orada oldukça bize faydası var. AK Parti daha da güçleniyor, sadece demokrasi kaybediyor" dedi. "Tek başına iktidar olamazsam çekilirim" restini sürdüren Erdoğan, "Başarılıysan yola devam, başarısızsan bırak git. Koltuğa yapışıp kalma dönemi bitecek" dedi.

CEM UZAN'A YANIT VERDİ
Daha sonra Gümüşhane'ye geçen Başbakan Erdoğan, Cem Uzan'ın kardeşi Hakan Uzan ile ne görüştüğünü açıklayacağını söylemesiyle ilgili olarak, "Kardeşi kendisine nasıl bir senaryo takdim ettiyse onu açıklayacak. Sen benden yazılı randevu talep ettin ben sana bir tane randevu vermedim. Senin randevunu kabul etmedim, kardeşin kim oluyor? O zaman daha ÇEAŞ'a Kepez'e el konulmamıştı. Önce borçlarını öde ondan sonra dedim" şeklinde konuştu.