kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Vekil maaşını reddetti, 'Fabrikası var, tabii ki almaz' dediler!

Nuh Çimento'nun kurucu ortağı Muharrem Eskiyapan'ın politikada yaşadığı hayal kırıklıklarından bir önceki yazımda söz etmiştim. Dün bir gazetede onunla birlikte 7 milletvekilinin daha 3 aylık maaşını almadığını okuyunca, Eskiyapan'la yaptığımız sohbetten anekdotları sizinle paylaşmaya karar verdim.
Bilmeyenler için not. TBMM'deki 533 milletvekilinden 8'i, seçim öncesi sadece ve sadece 1 hafta mesai yapacakları gerekçesiyle, hesaplarına yatırılan 3 aylık maaşı yani 25'er bin lirayı reddetti. Örnek davranış değil mi?

Çift maaş çifte mutluluk!
Muharrem Eskiyapan'la görüştüğüm gün, onunla birlikte sadece iki milletvekili, AKP'li Turhan Çömez ve bağımsız Memduh Hacıoğlu bu maaşı almayacaklarını bildirmişlerdi.
Demek zaman içinde durumu değerlendiren, AKP Samsun milletvekili Cemal Yılmaz Demir, CHP İstanbul milletvekili Ersin Arıoğlu, ANAP Muğla milletvekili Hasan Özyer, AKP İstanbul milletvekili Cengiz Kaptanoğlu ve bağımsız Zülfü Livaneli de bu haksız maaşı almayanlar arasında yer almayı uygun bulmuş. Düşünün aday listelerine yeniden giren milletvekilleri bir maaş da seçilince alacak. Çifte mutluluk yani!
Muharrem Eskiyapan, bu maaşı reddedeceğinin duyulduğu gün bazı milletvekillerinin, 'Onun fabrikası var. Tabii ki reddedecek. Ben edemem' diye beyanatlarda bulunmalarına içerlemişti. Bu davranışın zenginlikle bir ilgisi yoktu çünkü. Eskiyapan bu gibi önemli konulardaki tutumunu ezelden beridir davranışlarıyla destekler çünkü.

Tekneye Türk bayrağı
Her deniz tutkunu işadamı gibi onun da bir teknesi var mesela. Ama pek çoğu bu teknelerinde yabancı bayrak sallandırırken, Muharrem Eskiyapan sırf Türk bayrağı sallandırabilmek için turizm şirketi kurmuştur mesela. O turizm şirketinin teknenin varlığı dışında yaptığı bir turizm işi de yoktu ta ki, Eskiyapan milletvekilliğinden ayrılıp Bodrum'da İstanbul Palace ismiyle küçük bir butik otel açana kadar!
Bu yazı önceki yazıma bir devam niteliği de taşıyor aynı zamanda. Son olarak duayen sanayiciye, iş dünyasından başka isimlere politikaya girmeleri için tavsiyede bulunup bulunmayacağını sordum o gün, "Asla!'
dedi ve ekledi: ' Hiç kimseye tavsiye etmiyorum'
Seçime iki gün kala size bir duayen sanayici, milletvekilinin hayatından, düşüncelerinden bir kesit sundum.