kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimi için konuştu

Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelecek dönemde, cumhurbaşkanı seçimi gibi önemli bir adımın bulunduğunu belirterek, ''Cumhurbaşkanlığı seçimiyle krizler doğurmaya gayret etmeyin'' dedi.

Erdoğan, partisinin Trabzon mitinginde yaptığı konuşmada, Hükümet'in icraatlarını anlatarak, ''önceki iktidarların yapmayı hayal edemediklerini gerekleştirdiklerini'' söyledi.

Mitinge katılanların CHP Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhindeki sözleri üzerine Erdoğan, şöyle konuştu: ''Şimdi bu mazot filan diyor ya geçen gün Antalya'ya gittim. Antalya'da Baykal'ın hemşehrileri bana bir mazot karnesi verdi. 'Ah' dedi, 'Ne çileler çektik. Bize karne verdi traktöre mazotu öyle aldık'. Bu mudur? Bunlar ekmeği de karneyle dağıttı. Bir amca da bana nüfus kağıdını verdi. Bu kağıtta da diyor ki gaz verildi. Sene 1944. CHP'nin iş başında olduğu dönem. Geçenlerde Parlamento'da bana dedi ki; 'Biz Atatürk'ün partisiyiz. Bize böyle hakaret edemezsin''

Ah dedim ah. Atatürk senin gibi birisinin CHP Genel Başkanı olacağını bilseydi o partiyi kurmazdı zaten. Niye? CHP şu anda yerlerde sürünüyor, hali ortada Atatürk ebediyete intikal etti, İnönü Türk parasının üzerinden Atatürk'ün resimlerini kaldırdı, kendi resimlerini koydu. CHP bu. Posta pullarına da yaptı. Biz CHP'nin cemaziyelevvelini biliriz. Ama aynı CHP'nin içinden 1 kişi çıktı adam gibi adam, kimdi o Menderes. Atatürk'ün kurduğu partiden niye ayrıldı. Çünkü Atatürk'ün kurduğu ilkelere uygun çalışmıyordu CHP. O demokrattı, o insan haklarına saygılıydı, o demokrasi mücadelesi için ne dedi; ''Yeter söz milletindir' dedi bu meydanda.''

''CHP'nin oyununun tutmayacağını'' söyleyen Erdoğan, ''Geçti, sür eşeği Niğde'ye'' dedi.

''ALLAH'IN AVUKATLIĞI''

Eleştirilerini isim vermeden Parlamento dışındaki partilere yönelik de sürdüren Erdoğan, şunları söyledi: ''Çok enteresan bir şey daha var. Maalesef bazıları cehennemden yer parselliyor. Vatandaşlarımızı cehenneme gönderiyor. Bazıları cennetten yer parselliyor. Yahu sana Allah'ın avukatlığını yeryüzünde kim verdi de sen bunları yapıyorsun, böyle bir yetkin mi var? Bunların ne olduğunu biz çok iyi biliriz. Yollarımız niye ayırdığımızı da benim milletim çok iyi bilir. Bu meydan bunun cevabını veriyor.''

Konuşmasında TOKİ tarafından Trabzon'a yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan ulusal basının bazı organlarının yaptığı gibi Trabzon'daki bazı yerel basın organlarının da yaptığını ve ''gerçekleri yansıtmadığını'' öne sürdü. Sabah bazı gazeteleri incelediğinde yanlış bilgilerin yer aldığı haber ve ilanlar gördüğünü kaydeden Erdoğan, bunun ''kanına dokunduğunu'' söyledi.

Birlik bütünlük çağrısı yapan Erdoğan, çay ve fındık konularına da değindi. Bu ürünlere yönelik fiyat uygulamalarını anlatan Erdoğan, ''Bizi kimse bölemez, bizi kimse parçalayamaz'' dedi.

Diğer siyasi parti liderlerinin fındığa ve çaya iktidar olmaları halinde verecekleri fiyatı sıkça dile getirdiklerini dile getiren Erdoğan, ''Bekara karı boşamak kolay'' diye konuştu.

Trabzon'a içinde stadyumun da olacağı büyük bir spor kompleksi yapılması için çalışma başlatılacağını anlatan Erdoğan, bu sayede Trabzonsporun çok daha iyi noktalara geleceğini kaydetti.

''KAPILARI KAPAMAYALIM''

Konuşmasında sözü cumhurbaşkanı seçimine getiren Başbakan Erdoğan, ''Kapıları kapatmayın'' dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: ''Önümüzde çok önemli bir adım var. Cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu cumhurbaşkanlığı seçimiyle krizler doğurmaya gayret etmeyin. Kapıları açık tutun. Meydanlar, bana ne söylediyseniz söyledim. Ben hakkımı helal ediyorum. Siz helal edersiniz, etmezsiniz o ayrı mesele. Ama diyorum ki Meclis'teki çalışmamız Türk Milleti için, Türkiye için.'' Bazı vatandaşların milletvekili sayısına gönderme yaparak ''400, 400'' diye tempo tutmaları üzerine Erdoğan, ''Zaten 400'e bir şey kalmaz, mesele biter'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının son bölümünde ''yan gelip yatmamalarını'', Hükümet'in icraatlarını kapı kapı dolaşarak anlatmalarını isteyerek, milleten daha güçlü bir yetki alarak iktidara geleceklerini savundu.

ERDOĞAN'A SAAT HEDİYE EDİLDİ

Erdoğan'a daha sonra iş adamı Kemal Ayvacı'nın bir müzayededen aldığı ifade edilen merhum Adnan Menderes'in imzasını taşıyan bir saat hediye edildi.

Erdoğan, kendisi için bu saatin son derece değerli olduğunu ifade ederek, ''Sayın Baykal bu tür hediyeler kabul etmediğini ifade etse de ben kabul ediyorum'' dedi. Aşırı sıcakta yapılan mitingde çok sayıda vatandaşın fenalaştığı görülürken, sık sık görevliler su dağıttı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde Erdoğan, zaman zaman Karadeniz şivesiyle konuştu, konuşmasının ardından da milletvekilli adaylarıyla vatandaşları selamladı. Aynı zamanda Trabzonlu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Osman Yağmurdereli de mitingde kısa bir konuşma yaptı.

Yağmurdereli, Erdoğan'ın boynuna Trabzonspor atkısı taktı. Yağmurdereli'nin bu hareketi vatandaşların alkışını aldı. Erdoğan'dan önce kısa birer konuşma yapan Devlet Bakanı Ali Babacan ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak da Hükümet'in icraatlarını anlatarak, vatandaşlardan oy istedi.