kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Filiz Büyükanıt

Tüm komutan eşleri askerin sitesine girdi

Can GAZALCI /ANKARA
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Org. Özkök'ün özgeçmişi için yenilenen sitesinde, bütün genelkurmay başkanlarının eşlerinin isimlerine yer verildi..
TSK'nın internet sitesinde "güncellendiği" gerekçesiyle kaldırılan "Genelkurmay Başkanları" bölümü önceki gün yeniden yayına konuldu. Ancak sitedeki tek değişim, eski Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ün özgeçmişindeki "Anayasaya göre Başbakan'a karşı sorumlu" ifadesinin kaldırılması değildi. Sitenin eski halinde daha önceki Genelkurmay başkanlarından farklı olarak, Özkök'in eşi Özenç Özkök'ün de adı yer alıyordu. Özgeçmişinde "Orgeneral Özkök, Bayan Özenç Özkök ile evli ve iki çocuk babasıdır" deniliyordu. Özkök'ün eşine yaptığı bu jesti, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt da sürdürmüştü. TSK, sitenin yeni halinde Genelkurmay Başkanları'nın tümünün eşlerinin adlarını bir arşiv çalışmasıyla buldu ve siteye koydu.

'ÇOK BÜYÜTÜLÜYOR'
Özkök, dün Anadolu Ajansı'nı ziyaretinde, genelkurmayın internet sitesinde yer alan özgeçmişiyle ilgili tartışmalar konusunda, "Türkiye'de bazı meseleler çok büyütülüyor" dedi. Özkök, sitedeki "Anayasa'ya göre Başbakanlığa bağlıdır" ifadesinin çıkarılmasıyla ilgili olarak, "Çıkarılsın, bir beis yok" yanıtını verdi.