kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hakkari'de mayın tuzağı: 2 şehit

Yeni Haber
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından yola döşenen mayının, askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü üyeleri tarafından Köprülü ile Çığılı köyleri arasındaki yola önceden döşenen mayın, nöbet dönüşü bir grup askeri taşıyan aracın geçişi sırasında patladı.

Patlamada, 2 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı. Yaralılar, helikopterle Hakkari'ye getirilerek, Askeri Hastanede tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki patlamada şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi.Terör örgütü PKK üyeleri tarafından Çukurca ilçesine bağlı Köprülü ile Çığlı köyleri arasındaki yola önceden döşenen mayının, askeri aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan askerlerin er Sefa Aslan (Yozgat) ile er Serdar Şimşek (Sivas) olduğu belirlendi.

Şehit olan askerlerin naaşı, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törenden sonra doğum yerlerine gönderilmek üzere helikopterle Van'a gönderildi.

Törene, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Kubat, Emniyet Müdürü Cavit Çevik ve askeri erkan katıldı.


(AA)