kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tündü'nün cenazesinin memleketi Kahramanmaraş'ta büyük bir kalabalık karşıladı.

22 madalyalı astsubay şehit

Sırrıberk ARSLAN -Mürsel ACAY
Şırnak'taki çatışmada iki asker şehit oldu. Afganistan ve Bosna'da da görev yapan şehit astsubay Ahmet Tündü'nün 22 madalyası vardı..
Şırnak'ta çıkan çatışmada iki asker şehit oldu. Şehitlerin cenazeleri dün Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından piyade kıdemli üstçavuş Ahmet Tündü'nün cenazesi Kahramanmaraş'a, piyade er Murat Tuzsuz'un cenazesi de Eskişehir'e gönderildi.

2 AY ÖNCE GELDİ
Uzman çavuşluk okulunda eğitim aldıktan sonra 3 yıl boyunca uzman çavuş olarak görev yapan şehit üstçavuş Ahmet Tündü'nün, daha sonra astsubaylık sınavına girdiği ardından da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda göreve başladığı öğrenildi. TSK'nın gururu olan "Bordo bereliler" arasındaki yerini alan Tündü, Afganistan- Kabil, Bosna-Hersek, K.Irak ve NATO bünyesinde Brüksel'de görev yaptı, 2 ay önce de Şırnak'ta görevlendirildi. Tündü'nün terörle mücadeledeki başarılarından dolayı 22 madalya kazandığı belirtildi. Ahmet Tündü'nün ölüm haberi, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi Akçalı köyündeki baba ocağına ateş gibi düştü. Acılı anne Şerife Tündü'nün, kendisini 4 gün önce arayan oğluna "Gel sana köyde güzel, yeşil gözlü bir kız buldum. Seni ölmeden önce baş göz edeyim" dediği, şehit astsubayın ise, "Havalar ısındı. Pislikler çıkmaya başladı. Kar düşmeden izine gelemem" yanıtını verdiği belirtildi.
Haberin fotoğrafları