kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Beşir Atalay

'Hedef en yoksul çocuklar'

MERKEZ
Devlet Bakanı Beşir Atalay, "1.6 milyon çocuğun annesine her ay çocuğunu okula gönderdiği için belli bir ödeme yapılıyor" dedi..
Yürütülen sosyal yardımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Beşir Atalay, sosyal yardımları "en yoksul kesimin çocuklarının sağlıklı ve eğitimli olmaları" hedefi doğrultusunda yürüttüklerini ifade ederek, böylece 1.6 milyon çocuğun okula devam etmesinin ve 900 bin 0-6 yaş grubundaki çocuğun düzenli sağlık kontrolünden geçirilmesinin sağlandığını belirtti. "Şu anda şartlı nakit eğitim programından faydalanan çocuk sayısı 1.6 milyondur. 1.6 milyon çocuğun annesine her ay çocuğunu okula gönderdiği için belli bir ödeme yapılıyor" diyen Beşir Atalay, "Bu, ilköğretimde erkek çocukta 18, kız çocukta 22 YTL. Lisede ise erkek çocukta 28, kız çocukta 39 YTL. Ayrıca, 900 bin çocuk için de annesine sağlık yardımı yapılıyor" diye konuştu.

ANNELERE ÇAĞRI
Annelere "Çocuğunuzu periyodik olarak sağlık kontrolüne götürün ve aşısını yaptırın" çağrısı yapan Devlet Bakanı Atalay, "Çünkü, Sağlık Bakanlığı'nın belirlemelerine göre, en düşük gelirli yüzde 6'lık kesim çocuğunu düzenli sağlık kontrolü ve aşıya götürmüyor" dedi. "Anayasamızda yer alan devletimizin sosyal devlet olma ilkesini çok öne çıkardık" diyen Bakan Atalay, "Sosyal adalet kavramı, hem bireysel, hem partimizin programı açısından çok ön plandadır" dedi. 'Hiç kimse sağlık hizmetinden mahrum bırakılamaz' anlayışıyla hükümetleri döneminde toplumu bu yönde rahatlattıklarını belirten Atalay, ilaçtaki KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirildiğini, Yeşil Kart'lı da dahil hiç parası olmayanların istediği hastaneden eşit şekilde hizmet alabildiğini belirtti.