kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Anayasa Mahkemesi asil üyeliğine seçilen Zehra Ayla Perktaş, Cumhurbaşkanı Sezer ve Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Kılıç'ın katıldığı törenle ant içti.

Yemin töreninde 'koruyuculuk' sözü

ANKARA
Danıştay kontenjanından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Ayla Perktaş yemin ederek göreve başladı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, Mahkeme üyelerinin, Anayasa'da belirtilen ilkelere göre çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de katıldığı yemin töreninde konuşan Kılıç, mahkeme üyelerinin, hiçbir faaliyetinin Türk milli menfaatleri, Türk varlığının devleti ve ülkesiyle bölünmezliği esası, Türklüğün tarihi ve manevi değerleri, Atatürk milliyetçiliği ve çağdaşçılığı karşısında koruma göremeyeceğini söyledi. Kılıç, üyelerin laiklik ilkesi gereği kutsal din duygularının devlet işlerine ve politikaya kesinlikle karıştırılamayacağının özenle vurgulandığı başlangıç bölümüne uymak ve bu bölümü göz önünde tutmak zorunda olduklarını dile getirdi. Kılıç şunları söyledi: "Anayasa Mahkemesi dün olduğu gibi bugün de yarın da Atatürk milliyetçiliğine bağlı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin tam bir yansızlık içinde koruyucusu ve en büyük güvencesi olacaktır."

SEZER: HOŞÇAKALIN
Yemin töreninden sonra, her zaman olduğu gibi, Başkanlık makamına çıkarak Başkanvekili Kılıç ve mahkeme üyeleriyle bir süre sohbet eden Sezer, çıkışta bir gazetecinin, "Seçim öncesi bir mesajınız olacak mı?" sorusuna karşı "Hoşçakalın" demekle yetindi. Mahkeme Başkanvekili Kılıç, eski Başkan Tülay Tuğcu'yu, "Evinize hoş geldiniz" diyerek karşıladı. Perktaş'ın seçilmesiyle Anayasa Mahkemesi'ndeki kadın üye sayısı yeniden ikiye yükseldi.