kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
4 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTELİ OLACAK... Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin bu yıl yaptığı değişiklikle adaylara birden fazla alanda tercih yapma şansı sağlandı.

En çok kontenjan sayısal puanına...

PERVİN KAPLAN
Puan türlerine göre öğrenci alan programların kontenjanlarına göre en şanslı olanlar SAY-2 puanı ile tercih yapacak öğrenciler. Onlar için kontenjan 80 bin 576...
İLİŞKİLİ HABERLER
En çok kontenjan sayısal puanına...
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bu yıl iki büyük değişiklik yaptı. Bunlardan biri puanı hesaplanan aday sayısını artırmaya yönelik oldu. Bunun için de alan testlerine kaynaklık eden her iki testten soru çözme zorunluluğunu ve 0.5 net yapma zorunluluğunu kaldırması, biri de "ve/veya" değişikliği olarak adlandırılan adaylara ikinci bir puan türü ile tercih yapma imkânı daha sunması oldu. Bu değişiklikler puanı hesaplanan aday sayısını artırırken, adaylara ikinci bir puan türü ile daha tercih yapma imkânı sundu. Böylece geçen yıl sadece SAY-2 puanı hesaplanan fen bilimleri mezunlarına EA-2 puanı, Türkçe/ Matematik alanı mezunlarının EA-2, SAY-2, SÖZ-2 puanları hesaplandı. Bunun sonucunda da 185 ve üzerinde bu üç puan türünde tercih yapma hakkına sahip adayların sayısı da 604 bin 713 oldu. İşte uzmanlar bu gerçeğe dikkat çekiyor ve SAY-2, SÖZ-2 ve EA-2 puanlarıyla tercih yapacak adayların başarı sıralarını değerlendirirken yanılgıya düşebilecekleri uyarısında bulunuyor. Bu üç bölümde tercih yapacak aday sayısı yükselirken, üç bölümün kontejanları ise şu şekilde sıralanıyor: SAY-2 için tercih yapma hakkına sahip adayların sayısı 284 bin 622 iken kontenjanı 80 bin 576. EA için tercih yapma hakkına sahip aday sayısı 437 bin 388 iken kontenjanı 51 bin 159. Kontenjanı 26 bin 781 olan SÖZ-2 için tercih hakkına sahiplerin sayısı ise 408 bin 69.
Haberin fotoğrafları