kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Viyana'da 'Boşanma Fuarı' açılacak

Yeni Haber
Avusturya'nın başkenti Viyana, ekim ayında ilginç bir fuara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 27 - 28 Ekim tarihlerinde dünyada ilk defa Viyana'da bir 'Boşanma Fuarı' açılacak.

Evli çiftler bu fuarda boşanma konusunda hukuki danışmanlık imkânı bulabilecek ve boşanma sonrası dinlenmek için tatil rezervasyonu dahi yapabilecek. Fuarda, hukukçular, noterler, psikologlar ve arabulucular hala evli çiftlere boşanmanın yasal yönleri hakkında bilgi verecek ve sorularını da cevaplayacak.

Boşanma oranının yüzde 50'lerde olduğu Avusturya'da ziyaretçi sıkıntısı çekmeyeceklerini belirten fuarın organizatörü Anton Barz, şimdiye kadar 600 kişinin e-posta ve telefonla kayıt yaptırdığını bildirerek, fuarda açılacak stantlarda ayrıca emlakçı, araba satıcıları, seyahat acenteleri ve fitness ve güzellik merkezleri elemanlarının da boşaması sonrası yeni bir hayat için yardımcı olacaklarını kaydetti.

Bugüne kadar evlenme fuarları organize ettiğini belirten organizatör Barz, boşanmanın zorluklarını duyunca aklına bu fikrin geldiğini ifade etti. Ülke genelinde yıl içerisinde beş ayrı yerde daha fuar açacaklarını bildiren Berz, herhangi bir kavgaya sebebiyet vermemek için, fuarın bir gün kadınlara diğer gün erkeklere açık olacağını da duyurdu.

(CHA)