kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'de El Kaide korkusu tırmanıyor

Yeni Haber
ABD'de El Kaide korkusu, 11 Eylül'ün ardından ilk kez bu kadar yoğun hissedilmeye başlandı.

İngiltere'deki saldırı girişimlerinin ardından ABD'de El Kaide'nin benzeri görülmemiş bir eylem hazırlığında olduğu yönündeki istihbarat bilgilerine son olarak söz konusu terör örgütünün saldırı için tüm kapasitesini kullanacağı iddiası eklendi.ABD'yi El Kaide korkusu sardı.

Yaklaşık bir ay önce İngiltere'deki iki başarısız girişimin ardından terör örgütünün rotayı ABD'ye çevirdiği yönündeki haberlere bağlı olarak tüm ülkede endişe arttı. Farklı farklı zamanlarda yayınlanan istihbarat raporlarında yer alan "El Kaide benzeri görülmemiş bir eylem hazırlığında", "El Kaide ABD yolunda ya da zaten çoktan vardı" uyarılarına bugün yenisi eklendi.

Ulusal İstihbarat Tahmin Merkezi'nin son raporunda El Kaide'nin ABD'ye saldırı yapmak için tüm imkanlarını ve Irak'taki kontaklarını kullanacağı uyarısında bulunuldu. ABD Başkanı George W. Bush'a da iletilen raporda, "El Kaide, 11 Eylül'den önceki gücüne geri döndü" deniliyor.

Saldırı düzenleyecek kişilerin zaten ABD'de olma ihtimali bulunduğu konusunda da uyarıda bulunulan raporda, ayrıca örgütün kimyasal ve biyolojik silah üretme peşinde olduğu vurgulanıyor. Her türlü saldırı ihtimaline karşın FBI yetkililerinin uyuyan terör hücrelerini araştırdığı da bildirildi.

Rapor, bazı televizyonlarda "El Kaide geri geldi" şeklinde duyurulurken, ülke çapında güvenlik önlemlerinin arttığı gözleniyor.

(ANKA)