kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kerkük'te hedef Kürtler

Referandum gergini kentte, geçen hafta Türkmenleri vuran bombaların adresi bu kez Kürtlerdi. Patlayıcı yüklü araçlar dün Talabani'nin parti binası ile bir pazar yerini hedef aldı. 100'ü aşkın kişi öldü, 150 yaralı var..
Irak'taki şiddet yavaş yavaş ülkenin kuzeyine kayıyor. Kürt ve Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük kenti de yeni terör dalgasının tam ortasındaki yer oldu... Yıl sonunda yapılması planlanan referandum nedeniyle tansiyonun yükseldiği kentte geçen hafta Türkmenleri vuran terörist saldırılardan sonra bu kez hedef Kürtler oldu. Dün ikisi 20 dakika arayla patlayıcı yüklü araçlarla gerçekleştirilen 3 saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 100'ü aşkın kişi öldü, 180 kişi yaralandı. 20'nin durumu ağır. Kamyonla düzenlenen ilk saldırı 12.30'da Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'ye bağlı Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) binasını hedef aldı.

İKİ BİNA TAMAMEN ÇÖKTÜ
Diğer saldırı ise Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Hasser semtindeki sebze-meyve pazarında gerçekleşti. Polis yetkililleri can kaybının neredeyse tamamına, KYB'nin İmam Kasım Mahallesi'ndeki örgütleme teşkilatı binası ile yanındaki kültür merkezi önünde infilak eden kamyonun yol açtığını söyledi. İki binanın tamamen çökmesine neden olan patlamada merkezin önünde 10 metrelik bir çukur oluştu, sokaktaki 30 araç yandı. Enkaz altında çok sayıda kişi olabileceğini belirten polis, patlamadan El Kaide örgütü ile Sünni Arap teröristleri sorumlu tuttu.

3 TERÖRİST YAKALANDI
Polis patlayıcı yüklü otomobili Hasser pazarına yakın durağa bırakan teröristi ve şüpheli iki kişiyi yakaladı, ancak patlamaya engel olamadı. Polisin müdahalesi sonucu patlamada can kaybı olmazken sadece 6 kişi yaralandı. Kentin güneyinde meydana gelen üçüncü patlamada ise 1 polis öldü, 6'sı yaralandı. Türkiye Kerkük'teki saldırıları kınadı. Geçen hafta Türkmenlerin yaşadığı Amirli köyüne düzenlenen saldırıda 160 kişi ölmüştü.
Haberin fotoğrafları