kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Depremde yüzlerce ev yıkıldı.

Japon 'Çernobil'i

DIŞ HABERLER
Tokyo'ya 250 kilometre uzakta olan 6.8'lik depremde 7 kişi öldü, 700 kişi yaralandı. Bir nükleer santralde de sızıntı meydana geldi..
Japonya son 10 yılın en büyük depremi ile sallandı. Başkent Tokyo'nun 250 km. kuzeybatısındaki Kaşhiwazaki kentinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde en az 7 kişi öldü. Yetkililer 700'den fazla yaralı bulunduğunu, yüzlerce evin yıkıldığını ve bölgedeki evlerin büyük kısmının ağır hasar gördüğünü bildirdi. Japon Meteoroloji Ajansı yerel saatle 10.13'te (TSİ 04.13) meydana gelen depremin merkez üssünün, Niigata eyaletinin 60 kilometre güneybatısı açıklarında, yerin 10 kilometre altında olduğunu bildirdi. Tokyo'yu kuzey ve kuzeybatı Japonya'ya bağlayan bazı hızlı tren seferleri de deprem nedeniyle iptal edildi. Ülkenin 3 nükleer reaktörü sarsıntıya bağlı olarak otomatik olarak kapansa da Kaşhiwazaki'deki nükleer santralde yangın çıktı. Bu nükleer santralin bir reaktöründe nükleer madde içeren su sızıntısı olduğu bildirildi.

BAŞBAKAN GEZİYİ İPTAL ETTİ
Son 10 yılın en yıkıcı depremlerinden birisini yaşayan Japonya Başbakanı Sinzo Abe de yaklaşan meclis seçimleri öncesinde ülkenin güneyine düzenlediği seçim turunu yarıda keserek acil olarak başkente döndü ve kriz yönetimi için çalışmalarını başlattı.