kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Irak'tan çıkış dalga konusu oldu!

Yeni Haber
ABD'li bir askeri istihbaratçı, Irak savaşı için çözümü bulduğunu belirterek, 5 sayfalık "çözüm planı" metnini internette açık arttırma usulü ile satışa sundu...
Irak'tan çıkış, ABD'de dalga konusu haline geldi. Bush yönetimi çare ararken, her iki Irak savaşına da katılmış bir askeri istihbaratçı, kendi yetenek ve deneyimiyle bulduğu "çözümü" internette satışa çıkardı.

ABD Başkanı Geogre W. Bush'un şiddetle eleştirilmesine sebep olan ve dakikada 250 bin doların harcanan Irak Savaşı için hükümet çözüm yolu ararken uyanık bir Amerikalı, bulduğunu iddia ettiği çareyi satışa çıkardı. ABD basınında çıkan haberlere göre, Thad Krasnesky isimli istihbaratçı "Irak Savaşı'nı bitirecek çözüm" başlıklı 5 sayfalık bir yazıyı internette satışa sundu. Ünlü ebay.com'da 22 Temmuz'da açık arttırması başlayacak olan "çözüm" için 5 milyon dolar isteyen Krasnesky, iyi derece Arapça biliyor.

Askeri ve hükümet yetkililerine de açık arttırma ile ilgili haber gönderen Krasnesky, "Ben onurlu ve başarılı bir plan yapmak için yeteri kadar Arapça konuşuyor, kültür, tarih ve dini biliyorum" dedi. Aslında yapmak istediği şeyin savaşa dikkat çekmek olduğunu söyleyen Krasnesky, "Bu benim kariyerime de mal olsa savaş üzerine konuşmaya devam edeceğim" ifadesini kullandı. Gerekirse yeniden Irak'a dönebileceğini söyleyen Krasnesky, "Savaş idare edilebilir. Orada iyi bir şeyler yapıyoruz ama nihai sonuç kötü olacak" dedi.