kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR

Turizmde tehlikenin farkında mısınız?

Hıncal Uluç ağabeyimiz haklı olarak Türkiye'nin turizmde atardamarı Antalya'da turizmin sorunlarına dikkat çeken analizler yazıyor. Ama maalesef, "Bizim turizmciler işini bilir. Para da, turist de geliyor. Ağlamaya devam etsinler" gibi yerleşik mantık turizmde devam ettiği için yaprak kıpırdamıyor.
Antalya'da Club Hotel Sera'nın sahibi turizmci Özer Saraçoğlu'na göre, bu yıl artık kışları tutunamayan turizmde sigorta ve prim düzenlemesi yapılmadığından kasımda kapanacak oteller nedeniyle en 150 bin kişi işsiz kalacak. Bu ailelerle birlikte yarım milyon kişi demek.
Ayrıca, turizmde Ruslar nedeniyle işler iyi gitse de, Almanlar dahil Batı Avrupalı turistlerin düşüş grafiği korkutuyor. Nasıl olsa Ruslar telafi ediyor diye kimse bu konunun üzerine gitmiyor. AKP Antalya Milletvekili ve adayı Mevlut Çavuşoğlu ise, mevcut turizm dernekleri ile temsilcilerinden tek ses gelmediğinden yakınıyor. Yani, Saraçoğlu haklı ama turizmcilerin tek vücut hareket edememesi Çavuşoğlu'nun işaret ettiği gibi bir gerçek. Demek ki turizm denen milli meselede devlet desteği ile birlikte turizmcilerin dertlerini hükümete anlatmada bir araya gelip işbirliği yapması da şart.