kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çocuğunuzla çıktığınız tatil büyük bir keyfe dönüşebilir

Çocuğu olanların tatile hazırlık süreçleri de, tatil anları da biraz zor geçebilir. Hülya dergisi bu ayki sayısında anne-babalar için bavula koyulması gereken ilaçlara kadar pek çok tüyo veriyor..
* Tatilin en önemli kısmı hazırlık aşamasıdır. Hem seyahat planı yapmak, hem çocukla alışveriş, hem de bavul hazırlamak hayli meşakkatlidir. Bunu gözünüzde büyütmeyerek işleri kolaylaştırmak yolunda ilk adımı atmış sayılırsınız.

* Ülke dışına çıkacaksanız çocuğunuzu doktoruna muayene ettirin ve gideceğiniz bölgedeki mikrop risklerini öğrenin. Kullandığı bir ilaç varsa yanınıza almayı unutmayın.

TURLA SEYAHATİ TERCİH EDİN

* Yanınıza temel eşyalar alın. Tekerlekli bavullar kullanışlıdır. Küçük çocuk bavulları da işe yarar. Üç-dört yaşından sonra çocuğunuz kendi eşyalarını bu bavullarla yanında taşıyabilir.

* Yolculuk boyunca ıslak havlu, oyuncak ve yiyecek-içecek bulundurun.

*
Seyahatte çocukların en mustarip oldukları konu mide bulantılarıdır. Uçakta bunun için kanat üstünde seyahat edilebilir. Diğer yolculuklar içinse yolculuktan iki-üç saat önce çocuğa verilebilecek ilaçlar olduğunu unutmayın.

* Yolculuğunuzu zamanlarken çocuğunuzun uyku vakitlerini dikkate alın.

*
Çocuğunuzla ilk kez tatile çıkacaksanız turla seyahatleri tercih edin. Planlamayı tur şirketine bıraktığınızda size ve çocuğunuza daha fazla zaman kalacaktır.

BOYNUNA DÜDÜK TAKIN
* Otellerdeki çocuk kulüpleri hem çocuğunuzun iyi vakit geçirmesini, hem de sizin rahat etmenizi sağlayacaktır.

*
Kalacağınız yere vardığınızda çocuklarınıza hemen etrafı gezdirerek mekanı tanımalarını sağlayın.

* Tatilde kalabalık yerlerde bulunulacağı için çocuğu göz önünden ayırmamak gereklidir. Boynuna takacağınız bir düdük işinize yarayacaktır. Eğer birden fazla çocuğunuz varsa ikisine de yakın giysiler giydirmeniz onları uzaktan fark edebilmek için yararlı olacaktır.

TUVALET EĞİTİMİ VERİN

* Bebek arabasına dönüşebilen sırt çantaları kullanın. Birden fazla çocuğunuz varsa pusete takacağınız bir parçayla ikinci çocuğunuzu da taşıyabilirsiniz.

* Eğer bebeğinizi emziriyorsanız yanınızda bir hırka ya da saklı açılma yerleri bulunan bir emzirme gömleği bulundurmalısınız.

*
Çocuklar yeni tuvalete alışma konusunda zorlanabilir. Tatile çıkmadan önce ev dışında nasıl tuvalete gitmesi gerektiğini onu öğretebilirsiniz.

* Çocuklar için ideal olan sahiller; yumuşak kumlu, bol gölgelikli, yosun ya da çakıl taşı olmayan yerlerdir. Seçeceğiniz yerin tuvaleti ve kafesi olan bir yer olmasına da dikkat edin.

DAMAK ZEVKİ GELİŞSİN

* Havuz ve denizde onun yanından bir an olsun ayrılmayın.

* Çocukların yemekle olan problemleri aileleri zorlayan konulardandır. Ancak bu, tatilde elbette daha büyük problem yaratır. Öyle ki değişik bir ülkede ya da farklı şehirdeki bir otelde, evdekinden farklı lezzetler söz konusu olacaktır. Eğer problem yaratacağını düşünüyorsanız yanınıza makarna, kurabiye gibi kuru yiyecekler alabilirsiniz. Ya da çocuğunuzu, denediği her farklı yemek için bir tatlıyla ödüllendirebilirsiniz. Böylece çocuğunuzun damak tadı da gelişecektir.
Haberin fotoğrafları