kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şampanya, kiraz ve bademe 52 bin YTL

Geçen hafta Çırağan Sarayı'nda evlenen Vikram-Vandana Bhatia çiftinin konuğu olan Hintli bir grup Reina'da eğlenip, kiraz, badem ve 120 şişe Moet&Chandon marka şampanyaya 52 bin YTL ödedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şampanya, kiraz ve bademe 52 bin YTL
İstanbul'a Vikram Bhatia ile Vandana Hathiramani'nin düğünü için gelen ve 4 gün 4 gece süren düğün kutlamalarını Reina'da sonlandıran bir grup Hintli davetli, ünlü eğlence mekanı Reina'da 3 saat geçirip 52 bin YTL hesap ödeyerek, mekanın "en pahalı hesap" rekorunu kırdı. Hintli misafirler bu rakamı sanıldığı gibi yemek için değil; kiraz, badem ve dünyanın en ünlü şampanya markası Moet&Chandon'dan oluşan 120 şişe içki ve aperatif mönüsüne ödedi. Geçtiğimiz hafta İstanbul Çırağan Sarayı'nda bir düğünle dünyaevine giren Hindistan'ın en zengin işadamlarından Shyam Bhatia'nın oğlu Vikram Bhatia ile eşi Vandana Hathiramani'nin davetlisi olan Hintli grup, Boğaz'ın ünlü eğlence mekanı Reina'da geçirdikleri 3 saat içinde 120 şişe Fransız şampanyası Moet& Chandon tüketti..

İNDİRİMSİZ 57 BİN YTL
Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük şampanya üreticisi Moet& Chandon'dan 120 şişe tüketen misafirlerin hesabında yüzde 10 indirim yapıldığını söyledi. Buna göre, Hintli grubun 3 saatte yemek yemeden çıkardığı hesap 57 bin YTL olarak hesaplanıyor. Misafirlerin yemek yerine çerez ve meyveleri tercih ettiğini ifade eden Koçarslan, Hintlilerin kiraz ve bademi tercih ettiğini belirtti. Koçarslan "Para harcamaktan kaçmıyorlar. Kimseye rahatsızlık vermeden, usulüyle eğlenmeyi de para harcamayı da biliyorlar. Altına da düşkünler. Reina'da bu parayı harcayan kimbilir Kapalıçarşı'da ne kadar harcar" dedi.

ŞAMPANYA PAHALI, ÇÜNKÜ...
Pek çok yerde 'köpüklü şarap' diye anılan şampanyanın fiyatının yüksek oluşunun nedeni, zahmetli işlemlerden geçerek hazırlanmasının yanı sıra, sınırları yüzyıllar öncesinde belirlenmiş bağlardaki üzüm fiyatlarının da astronomik boyutlarda olması. Öyle ki, bir kilo şampanyalık üzümün fiyatı 5 Euro.