kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Düşman değilim Annem de İzmirli

Bilge ESER DIŞ HABERLER
İstanbul Valiliği'nin, evraklarını zamanında getirmediği gerekçesiyle konserini son dakikada iptal ettiği Yunan şarkıcı Dalaras "Beni Türk karşıtı gibi göstermek istiyorlar ama değilim. Annem İzmirliydi" dedi..
Ünlü Yunan sanatçısı Yorgo Dalaras'ın, Fener-Rum Patrikhanesi'nin davetlisi olarak Rumeli Hisarı'nda vermesi planlanan konser, ani bir kararla iptal edildi. İptal kararın altında Dalaras'ın Rum Kesimi'nde "Türk işgalini kınama" konseri vermesinin yattığı öne sürüldü. 50'den fazla albüm çıkaran, sanatçıyla bölge ilişki lerini ve Türk müziğine bakışını konuştuk.

KIBRIS HALKI YALNIZ BIRAKILSIN
* İptal kararını duyunca ne hissettiniz?
Çok üzüldüm. Bu İstanbul'un kültürel yüzüne karşı yapılmış bir ayıp. Kararın dünyada yankısı çok kötü oldu. Sabahtan beri telefonlarım durmuyor ve nedenini bulmaya çalışıyorlar. Kararda, son günlerde gazetelerde çıkan haberlerin etkili olduğunu düşünüyorum.

* Kıbrıs Rum kesimindeki "Türkiye'nin işgalini" protesto eden gösteride neden konser verdiniz?
Okonsere gittim, çünkü Türkiye'nin Kıbrıs'taki bulunuşu yasa dışıdır. Türkiye'nin Kıbrıs'taki işgalini dünyadaki hiçbir devlet kabul etmiyor. O ülkeyi sadece siz tanıyorsunuz. Ancak şu atlanıyor: Ben Kıbrıs'tan sadece Türk değil "bütün" yabancı askerlerin çekilmesini istedim. Kıbrıs halkını kendi başına bırakmalıyız.

* Konser olsaydı Kıbrıs'la ilgili mesaj verecek miydiniz?
Hayır öyle bir niyetim yok, çünkü buraya İstanbul için şarkı söylemek üzere geldim. Ben kimseyi korkutacak biri değilim. Böyle bir konser ve orkestradan korkacak bir şey yok. Şarkılardan korkulmamalı.

* "Türk karşıtı" olarak yansıtılmak sizi üzüyor mu?
Tabii ki. Ben Türklere karşı bir konser asla veremem. Beni Türk karşıtı olarak sunmaya çalışanların art niyetli olduğunu düşünüyorum. Oysa Türk düşmanı değilim. Örneğin Batı Trakya'da Türklerle azınlık hakları için el ele şarkılar söyledim.
Haberin fotoğrafları