kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İran PKK hedeflerini bombalıyor

Yeni Haber
İran ordusuna ait devrim muhafızları güçleri, Irak sınırından ülkelerine sızmaya çalışan terör örgütü PKK ile çatışma yaşarken, orduya ait topçu birliği de Irak içlerinde barınan terör örgütüne ait hedefleri bombalıyor.

Kuzey Irak hükümeti yetkililerinin verdiği bilgiye göre Kuzey Irak'taki 2 bölgenin, İran ordusuna ait topçu birliklerinin 3 gündür PKK'ya ait hedeflerin bombalandığını belirtti.

Süleymaniye'nin 100 km. kuzeybatısında, İran sınırının 30 km. içindeki noktaların vurulduğunu duyuran yetkililer, vurulan ikinci nokta ise daha kuzeyde, Erbil'in 110 Km kuzeyinde, Hacı Ümran sınır kapısı yakınlarında bulunduğu kaydedildi.

Topçu birliği, PKK'lı teröristlerin sınırdan İran'a sızmaya çalışması üzerine başladığı, bu teşebbüs sonrasında teröristler ile İran Ordusuna ait Devrim Muhafızlarıyla çatışmalar çıktığı bildirildi.

Bu arada bölgedeki sivillerin zarar görmemesi için Kuzey Iraklı yetkililer tarafından buraların boşaltıldığı ve güvenli hale getirilmediği sürece halkın buraya konuşlandırılmayacağı açıklandı.

TUNCELİ'DE TERÖR ÖRGÜTÜNE AİT MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Tunceli'de terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna Almanya'dan getirilen bir güneş enerjisi paneli ile dürbün, telsiz telefon ve video kamera ele geçirilirken, 3 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonda, Almanya'dan getirilen ve örgütün dağ kadrosundaki teröristlere götürülecek olan güneş enerjisi paneli ile 2 adet dürbün, 1 telsiz telefon, 1 video kamera, 2 MP3 çalar, 30 GB kapasiteli MP çalar ele geçirildi.
Polisin operasyonda yakaladığı 3 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine konuldu.

Polis yetkilileri, güneş enerjisi paneli ile dağ kadrosundaki PKK'lıların telsiz, pil, cep telefonu gibi elektronik cihazlarını yaz ve kış aylarından şarj etmede kullandıklarını belirtti.

CHA