kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Arka sokak' adamları papazı da vuracaktı

Veli SARIBOĞA-Abbas ÇAKAR / MERKEZ
Kocaeli'nde 'Arka Sokaklar' operasyonuyla yakalanan 28 kişiden 23'ü tutuklandı. Çetenin hedefinde Protestan Papazı Hade de vardı..
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın Kocaeli, İstanbul, Trabzon, Yalova ve Adapazarı'nda ortak düzenlediği "Arka Sokaklar" operasyonunda 28 kişi gözaltına alındı. Çete üyelerinin İzmit Protestan Kilisesi Papazı Wolfgang Hade'e suikast hazırlığı içerisinde olduğu öne sürüldü.

KÜRT FEVZİ'YE İNFAZ
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi, daha önce çete üyesi olmakla suçlanmış, yargılanmış kişilerin bir araya gelerek suç örgütü oluşturdukları, tehdit ve silah baskısıyla iş adamlarını ve halkı sindirdikleri duyumu üzerine bir yıl önce takip başlattı. Çete elemanlarının "Kürt Fevzi" lakaplı Ahmet Fevzi Akol'un (53), geçtiğimiz mayıs ayında Gebze'de öldürdükleri belirlendi. Çetenin, nakliyat şirketi sahibi Akol'u başka bir nakliyat firmasının sahibi işadamı Ünal K. ile kardeşleri Murat ve Şenol K.'nin azmettirmesi sonucu bir milyon dolar karşılığında öldürdükleri öne sürüldü. Ancak çetenin, parayı alamadıkları için K. kardeşlerle çatışmaya hazırlandığı belirlenince polis, böyle bir olayın önüne geçebilmek için operasyon için düğmeye bastı. Jandarmanın da desteğiyle 8-10 Temmuz tarihleri arasında Kocaeli, İstanbul, Trabzon, Yalova ve Adapazarı'nda operasyon düzenledi. "Arka Sokaklar" adı verilen operasyonda aralarında çete lideri olduğu belirtilen İsmail H. ile işadamları Ünal K., kardeşleri Murat ve Şenol K.'nin da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, İzmit Protestan Kilisesi papazı Wolfgang Hade'e de suikast hazırlığı yaptıkları öne sürüldü. Hade'in adı daha önce de Malatya'daki yayınevi katliamının ardından "hedef olabilecek isim" olarak gündeme gelmiş ve kendisine koruma verilmişti.

TİT BAĞLANTISI
Çetenin üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan M.G.'nin ise, yasadışı Türkiye İntikam Tugayı (TİT) kurucularından olduğu iddia edildi. M.G.'nin adının Akın Birdal suikastına de karıştığı öne sürüldü. 7 tabanca, bir kurusıkı tabanca, bir pompalı tüfek, bir sustalı ve 6 şarjörün ele geçirildiği operasyonda gözaltındaki çete lideri İsmail H.'nin emniyette susma hakkını kullandığı belirtildi. İsmail H.'nin Kocaelili işadamı Ali İhsan Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili yargılandığı öğrenildi. 28 zanlı sorgulamalarının tamamlanmasının ardından dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan ve aralarında çete lideri İsmail H.'nin de bulunduğu zanlılardan 23 tutuklanırken, 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı
Haberin fotoğrafları