kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Parmaksız Paşa da fotoğraf karesinde
Emekli Tümgeneral Alaattin Parmaksız'ın yöneticileri çete kurma iddiasıyla tutuklanan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği'nin Ankara Ayma Oteli'nde il ve ilçe teşkilat başkanlarıyla yapılan bir toplantısına dernek yöneticisi olarak katıldığı ortaya çıktı. Parmaksız'ın, VKGB'nin çıkardığı "Türkeli" dergisinin Ocak 2006 sayısında halen cezaevinde tutuklu bulunan Dernek Başkanı Taner Ünal, yardımcısı Vehbi Şanlı ile aynı masada fotoğrafları yayımlanmış. Emekli paşa, SABAH'a yaptığı açıklamada, hareketten 2005'te istifa ettiğini o dönemde toplantılarda bulunmasının normal olduğunu söyledi.

İşkembeci çetesi devlete sızmış
İstanbul'da önceki gün başlatılan operasyonla 33 mensubu gözaltına alınan başını sosyete işkembecisi Derya Soy'un çektiği çetenin devlet içerisine sızıp polis, gardiyan, hâkim ve savcı gibi devlet memurlarıyla ortaklaşa çalıştığı ortaya çıktı. Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan çalışmalarda, uyuşturucu ticareti de yaptığı belirlenen çetenin, 15 milyon dolarlık uyuşturucu parasının paylaşımında başka bir çeteyle anlaşmazlığa düştüğü ve saldırıya geçme aşamasındayken çökertildiği öğrenilirken, çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan 33 kişi arasında bir polis memuru, bir gardiyan ile DP'den İstanbul milletvekili adayı olup sonradan adaylıktan çekilen Rauf A. da bulunuyor. 8 ay boyunca telefonları dinlenen çete üyelerinin Ankara'daki bazı hâkim ve savcılarla çok sıkı ilişkiler içinde olduğu da tespit edilirken, otomatik silahlar, el bombaları ve binlerce uyuşturucu haplarla birlikte yakalanan zanlıların sorgusu organize sürüyor. Zanlıların yarın mahkemeye çıkartılması bekleniyor.

"Diyalog dili, tehdit dilinden üstündür"

Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri ve Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani, Erbil'de Irak Yerel Parlamento Başkanı Şeyh Halit Atiya, milletvekilleri ve yabancı uzmanları kabulünde yaptığı konuşmada, "Irak'a komşu tüm ülkelerle dostluk ilişkilerini korumak istediklerini" söyledi. Gerginlik yaratmak istemediklerini kaydeden Barzani, "Biz diyalog dilini tehdit dilinden üstün görüyoruz. Çünkü tehditle, askeri yolla hiçbir sorun çözülmez. Bu bizim görüşümüzdür. Biz gerginliği artırmak istemiyoruz. Ama biz ülkemizi ve menfaatimizi de savunacağız" dedi. Yabancı güçlerin ülkelerinden zamansız çıkması halinde kaos ve terörün baş göstereceğini de ifade eden Barzani, bir an önce Irak'ın yeni bayrağının belirlenmesini de istedi.

Tansiyonu düşen Koç hastanelik oldu
Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın'ın Karpuzlu ilçesindeki köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet ederken aniden rahatsızlandı. Tansiyonu düşen Koç, Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak acil serviste 2 saat gözetim altında tutuldu. AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakan Koç'un tansiyonunun düşmesi nedeniyle rahatsızlandığını, sağlık durumunun iyi olduğunu ve hastanedeki kontrollerin ardından otelde dinleneceğini bildirdi. Bakan Koç ise hastane çıkışında yaptığı açıklamada, "Biraz tansiyonum oynadı. Durmak yok yola devam'' dedi.

Askeri araca tuzak: 1 şehit, 1 yaralı
Erzincan'ın Kemah ilçesi Dereköyü yakınlarında patlayan mayın sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Dereköyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma aracının geçtiği sırada PKK'lı teröristlerin döşediği mayın patladı. Patlama sonucunda 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Dün akşam saat 21.00 sıralarında meydana gelen mayın patlamasının ardından güvenlik güçleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Yaralı asker, Erzincan Askeri Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Haberin fotoğrafları