kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Benler insanı gençleştiriyor

DIŞ HABERLER
Yüzünde ben olanların biyolojik yaşlarının küçük olduğu ve yaşa bağlı hastalıklara az yakalandıkları ortaya çıktı. Uzmanlar ise bu konuda temkinli... ..
Yüzünüzdeki benlerden rahatsızsanız, bundan vazgeçin. Çünkü sandığınızdan çok daha büyük yararları olabilir. Bilim adamları yüzünde ben olanların biyolojik yaşlarının, beni olmayan yaşıtlarına oranla küçük olduğunu belirledi. İngiltere'de King's College London'da araştırma yapan Dr. Veronique Bataille, 900 ikizin DNA'larını inceledi. İleri yaşta kısalan telomer adlı yapıları inceleyen uzmanlar yüzlerinde ben olan kimselerde telomerlerin uzun olduğunu gördü. Dr.Bataille fazla bene sahip kişilerin yaşla bağlantılı kalp ve kemik erimesine de az yakalandıklarını vurguladı.

'BİZ BENDEN KORKARIZ'
Dermatolog Doktor Meriç Aksoy ise bu konuda temkinli konuştu: "Benler bizim için hep kontrol altında tutulması gereken oluşumlardır. Aksine biz benlerden çekiniriz. Hızlı büyüyen, renk dağılımı ve şekli düzensiz benlerin kanserojen olma ihtimalleri artar ve daha sık kontrol gerekir."