kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Uşak'ta dün yapılan mitingde gömleğinin kolunun yırtıldığını fark etmeyen Erdoğan, Denizli'de gömlek değiştirdi.

'Baykal şimdiden mızıkçılığa başladı'

Erdoğan'dan "Cumhurbaşkanı dışarıdan olsun" diyen Baykal'a yanıt: Bu işi parlamentoda çözelim. Olmazsa millete gidelim, milletten kaçma..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Baykal şimdiden mızıkçılığa başladı'
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) Alt Bölge Ofisi'nin açılışının ardından gazetecilerin Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin sorularını yanıtladı. Parlamento dışından bir Cumhurbaşkanı adayına sıcak bakmadıklarını yineleyen Erdoğan, "Yarın da sıcak bakmayacağız. Çünkü bu parlamento, kendi içinden bir cumhurbaşkanı çıkarmaya muktedirdir" dedi. Erdoğan, şunları söyledi: "Sayın Deniz Baykal, şu anda daha baştan, yeniden, hemen mızıkçılığa başladı. Çünkü seçim sonrası durumu görüyor. Gördüğü için de şimdiden kendine zemin hazırlıyor. Kapıları kapamasın. Eğer parlamentoda bu işi yapacaksak, işi çözelim. Eğer parlamentoda bu iş olmuyorsa, olmayacaksa, buna sıcak bakmıyorsa, o zaman gidelim millete. Sayın Baykal, hakikaten bu ülkede bir cumhurbaşkanı seçilmesini istiyorsa, millete gitmekten kaçmasın. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyor. Eğer milletinse arkadaş, gidelim millete."

'MİLLETE GİDERİZ'
Erdoğan, referandum tarihi öne mi çekilecek?" sorusuna ise, "Onlar seçimden sonraki tabloya göre değerlendirilecek konular" karşılığını verdi. Bir gazetecinin, sorusu üzerine şunları söyledi: "Önce tablo ortaya çıkar, sonra konuşulur. Ama ben en ideali, en yakışıklı olanı, millete gitmektir diyorum. Yeni kurulacak parlamentonun, şu andaki mevcut yasaya göre, kendi içinden seçmesi gerekiyor. Ama bu yasada hemen kalkar da bir değişikliğe gidilirse, bu değişiklik yapılabilir ve ondan sonra da süratle hemen millete gideriz. İşi bitiririz."