kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İngiliz Browne ve Arap Ömer, Mısır’da tanışmış. Birbirlerine âşık olup hemen evlenmişler. Çift, şimdilik ayrı ülkelerde yaşıyor.

Ladin'in oğluna İngiliz gelin

DIŞ HABERLER
El Kaide lideri Ladin'in 27 yaşındaki oğlu Ömer, 51 yaşındaki İngiliz Browne ile evlendi. 5 kez evlenen, 6 torunu olan gelin "Kocamın soyadını taşıyamayacağım. Çünkü tehlikeli" dedi..
Terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in 27 yaşındaki oğlu Ömer, gönlünü kendinden neredeyse 2 kat daha büyük yaşta ve başından 5 evlilik geçmiş İngiliz kadına kaptırdı. Mısır'da romantik bir piramit gezisi sırasında eylül ayında tanışan çift İslami kurallara uygun olarak Suudi Arabistan'da dünya evine girdi. İngiliz Sun gazetesine özel röportaj veren 51 yaşındaki Jane Felix-Browne, Bin Ladin'in 4'üncü oğluyla yaşadığı büyük aşkı şöyle anlattı: "Ne yazık ki kocamın soyadını taşıyamayacağım. Çünkü son derece zor kabul edilebilir bir soyadına sahip. Seyahat ederken büyük güçlüklerle karşılaşıyor. Ve bu yüzden çok nadir olarak şu an yaşadığı Suudi Arabistan'ı terk edebiliyor. O benim bugüne kadar karşılaştığım en mükemmel insan. Son derece saf, inançlı ve sakin bir kişiliğe sahip. Ayrıca tam bir centilmen ve benim en yakın arkadaşım. Aşık olduğum adamla evlendim. O benim için sadece Ömer..."

BABASINI TERK ETMİŞ
Şimdi "Zeyna Muhammed" ismini kullanan Felix-Browne'un daha önceki evliliklerinden 3 çocuğu ve 6 torunu bulunuyor. İngiliz kadın ikinci evliliğini yapan Ömer'in babasını en son 2000 yılında Afganistan'da gördüğünü ve onunla savaşmanın doğru olmadığını düşündüğü için babasını terk ettiğini söyledi. Nisanda evlenmelerine rağmen eşini Cidde'de ancak bir kez ziyaret edebilmiş olan İngiliz kadın, şunları söyledi: "Ziyaretim 3 hafta sürdü. Aramızda gerçekten de büyük bir uyum bulunuyor. Günde neredeyse 15 saatimizi telefonda ya da internette konuşarak geçiriyoruz. Eşimle çok yakınız. Farklı ülkelerde yaşasak da hâlâ çok yakın iletişim halindeyiz. O şu anda Cidde'de ilk karısıyla yaşıyor. O da burada benimle kalmak istiyor. Ama İngiltere'nin havasından çok hoşlanacağını sanmıyorum."

"HEMEN EVLENDİK"
MS (Multipl Skleroz) tedavisi için bulunduğu Mısır'da eşiyle nasıl tanıştığını da anlatan İngiliz kadın, "Develerin üzerinde piramitleri geziyorduk. O da kuzeniyle beraberdi. Herkesin fotoğrafını çektim. Sonra ondan da benim fotoğrafımı çekmesini istedim. Kötü bir İngilizceyle konuşuyordu. Ama anlaşmayı başardık. Ertesi akşam da birlikte deve gezintisine çıktık. Zaten kısa süre içinde birbirimizi yıllardır tanıyormuşuz gibi hissetmeye başladık. Sürekli gülüyorduk. Ve birbirimize aşık olduk. Beraber geçirdiğimiz ilk haftanın sonunda İngiltere'ye geri döndüm. Nisanda onu gördüğümde ona evlenme teklif ettim. Ve evlendik" dedi.
Haberin fotoğrafları