kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HARABEYE DÖNDÜ ... Cami operasyon sonrası harabeye dönerken, ordu müdahalesine tepkili radikaller de Multan kentinde gösteri düzenledi.

İsyancı camide bubi tuzakları

Şeriat ilan edip bin 200 kişiyle direnişe başlayan Lal Mescidi'ni Pakistan ordusu tamamen kontrol altına aldı. Askerler şimdi içerideki bombaları temizliyor..
Pakistan'da bir hafta boyunca orduya silahlı direniş gerçekleştiren Lal Mescid'deki isyan önceki gün şafak operasyonuyla bitti. Militanların çoğu sağ ele geçirildi, birçoğu teslim oldu. Ancak ordunun "temizlik operasyonu" sürüyor. Çünkü medrese, cami ve kuran kurslarının içinde bulunduğu kompleksin her yerine militanların bubi tuzakları yerleştirdiği belirlendi. Tümgeneral Vahid Arşad, dün yaptığı açıklamada caminin tüm kontrolünü ele geçirdiklerini söyledi.

YABANCI MİLİTANLAR
Arşad, saldırıda kesin ölü sayısını belirtmezken, 73 kişinin cesedini bulduklarını söyledi. İçeride çok sayıda yabancı ülkeden militanın da olduğunu belirten Arşad, kimliklerini daha sonra açıklayacaklarını kaydetti. Binanın şimdi mayın, patlamamış el bombaları bubi tuzağı bakımından arandığını şöyle açıkladı: "Operasyonun ilk safhası sona erdi. İçeride militan kalmadı..."

KADIN-ÇOCUK ÖLMEDİ
İçişleri Bakanı Şevket Aziz ise, içeride kadın ve çocuk cesediyle karşılaşmadıklarını söyledi. Önceki gün öldürülen militanların lideri Abdürraşid Gazi'nin cesedinin birkaç gün içinde gömüleceği bildirildi. Bölge uzmanları, operasyon sonrasında Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in ülkedeki köktendinci kesimin büyük tepkisini aldığına dikkat çekti ve büyük protestoların yapılabileceği uyarısında bulundu. Operasyonda 50'den fazla militan öldürülmüştü.
Haberin fotoğrafları