kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Eski gıda ve ilaç bakanı idam edildi
ALDIĞI milyon dolarlık rüşvetler, eski Çin Gıda ve İlaç Dairesi Başkanı Zheng Xiaoyu'yu (63) dün ölüme götürdü. Hakkında açılan rüşvet ve yolsuzluk davası sonrası 29 Mayıs'ta ölüm cezasına çarptırılan ve cezası Yüksek Mahkeme tarafından onanan eski başkan, idam edildi. İnsan sağlığına tehdit oluşturan ürünlerin devlet onayı alması için ilaç şirketlerinden yaklaşık 651 bin dolar alan Xiaoyu'nun onay verdiği yeterince teste tabi tutulmamış bir antibiyotik yüzünden en az 10 kişi hayatını kaybetti. Yerel televizyon Xiaoyu'nun görevde olduğu 1998-2005 yılları arasında kurumun tüm testlerden geçmemiş ve sahte belgelerle geçmiş gibi gösterilen 6 ilaca onay verdiğini kaydetti. Yerel haber ajansları ölüm şekli ve tam zamanı hakkında detay vermezken yetkilinin toplamda bir milyon dolara yaklaşan nakit para ve hediye alarak ülke halkının sağlığını tehlikeye attığını belirtti.

ABD'li siyasilerde "mama" paniği

Pörtföyünde 15 bin isim bulunan Hollywood "maması" bazı müşterilerini kendi web sayfasında açıklamaya başladı. İlk ifşa olan Louisiana Senatörü David Vitter oldu. Patroniçe Deborah Jeane Palfrey'in sahibi olduğu Pamela Martin adlı escort servisinin telefon listesinde ismi bulunan Cumhuriyetçi Parti Senatörü Vitter, kamuoyuna yaptığı ilk açıklamada özür diledi. "Bu benim geçmişimdeki çok ciddi günah. Tabii ki bundan tamamen ben sorumluyum. Hesabını ailem ve Tanrı'ya vereceğim" dedi. Senatör Vitter, Başkan Bush'un desteklediği ancak ABD Senatosu'nda reddedilen göçmenlik yasasına sert muhalefeti ile dikkat çekmişti. Olay, Amerikalı siyasiler arasında paniğe yol açtı.

F1'deki skandal iki takımı davalık etti
Hafta sonu İngiltere'de düzenlenen Formula 1 yarışlarında patlak veren endüstriyel casusluk skandalı, Ferrari ve McLaren ekiplerini karşı karşıya getirdi. Ferrari, McLaren'ı mahkemeye verdi. İngiliz ve Amerikan basınında yer alan haberlere göre skandala, Ferrari ekibinden bir kişinin kendi takımının teknik yapısı ve bürokratik işlemlerini anlatan 500 - 700 sayfalık dokümanları rakibi McLaren'a vermesi yol açtı. McLaren'ın nisan ayından sonra Ferrari'yi geçmesi ve yarışları kazanmasını buna bağlayan Ferrari ekibi, Londra Yüksek Mahkemesi'ne dava açtı. McLaren ise dokümanların orijinal olmadığını ve "fikri ürün" sayılamayacağını ileri sürüyor.

Dolandırıcı Türkiye tatilinden yakalandı

BARRY Marsh, bir süredir işsizlik yardımı alarak geçimini sürdürüyordu. Nedeni, sırtından sakatlandığı için çalışamamasıydı. Ya da en azından o yetkililere bu şekilde anlatmıştı. Ancak The News adlı gazetede yayımlanan bir haber, Marsh'ın dolandırıcılığını ortaya çıkardı. Marsh, gazeteye ailesiyle birlikte Marmaris'te geçirdiği tatilin fotoğraflarını gönderdi. 7 yıldır burada tatil yaptığını, inşaat işçisi olarak çalıştığını, son tatilinde ailesiyle birlikte Türkiye'de bir otobüs kazası geçirdiklerini anlatıyordu. Bu haberi ve fotoğrafları gazetede gören iş ve işçi bulma kurumu yetkilileri, derhal soruşturma başlattı. Polis Marsh'ın evini bastı. Mutfakta gizlenmiş 7 bin sterlin nakit ele geçirdi. Şimdiye kadar 31 bin sterlin yardım parası alan Marsh hakkında soruşturma başlatılıp dava açıldı.
Haberin fotoğrafları