kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Havva Güven

İsimsiz mektup çifte cinayeti aydınlattı

Üç yıldır aranan Havva Güven ile birlikte yaşadığı kişinin öldürüldüğü, Kahramanmaraş cezaevinden yazılan mektup sayesinde ortaya çıkarıldı..
Kahramanmaraş'ta 3 yıl önce işlenen çifte cinayet, bir hafta önce Kahramanmaraş Cezaevi'nden gelen bir mektupla aydınlandı. Osmaniye'de ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan ve 3 yıldır aranan bir kadın ile birlikte yaşadığı kişinin Kahramanmaraş'ta boğularak öldürüldükleri, cesetlerinin Gaziantep'e gömüldüğü, 1.5 yıl sonra kemiklerin gömüldüğü yerden alınıp Kahramanmaraş'taki bir baraj gölüne atıldığı ortaya çıktı. Katil zanlısı babaoğulun, hırsızlık ve gasp suçundan cezaevinde oldukları öğrenildi.

'VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM'
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bir hafta önce isimsiz olarak gelen ancak Kahramanmaraş Cezaevi'nden gönderildiği belirlenen ihbar mektubunda, "Havva Güven ve birlikte yaşadığı Şanlıurfalı bir kamyoncu, Güven'in daha önce birlikte yaşadığı Hacı İşbilir ile oğlu Murat İşbilir tarafından öldürüldü. Vicdan azabı çekiyorum. Bu vicdan azabı ile yaşayamayacağım" yazıyordu. Kahramanmaraş polisi yaptığı araştırmada Havva Güven (31) hakkında kayıp ihbarı yapıldığını ve 3 yıldır Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nce arandığını belirledi. Daha sonra Güven'in üzerine kayıtlı olan telefon numaralarını tespit eden güvenlik güçleri, yaptıkları teknik takip sonucunda ihbar mektubunun doğru olduğunu tespit etti.

ZANLILAR DA CEZAEVİNDE

Polis, Havva Güven ve adı belirlenemeyen Şanlıurfalı kamyoncuyu, kadının daha önce birlikte yaşadığı Hacı İşbilir (55) ve oğlu Murat İşbilir'in (25) öldürdüğünü belirledi. Zanlı baba- oğulun hırsızlık ve gasp suçlarından dolayı cezaevinde oldukları ortaya çıktı. Murat İşbilir'in Adıyaman Cezaevi'nde, babası Hacı İşbilir'in ise Denizli Cezaevi'nde olduğu öğrenildi. Zanlıların suçlarını itiraf ettiği öğrenilirken, Hacı İşbilir'in Havva Güven'i beraber olduğu Şanlıurfalı bir kamyoncu ile birlikte Kahramanmaraş'ta boğarak öldürdüğü anlaşıldı. Cesetlerin Gaziantep'de bir mağaraya gömüldüğü ve daha sonra kemiklerin bulundukları yerden çıkarılıp Kahramanmaraş'taki Sır Barajı gölüne atıldığı ortaya çıktı. Mağarada yapılan incelemede bulunan birkaç kemik Güven'in ailesinden alınan DNA örnekleri ile birlikte İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.