kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uzan: Başbakan doğru söylemiyor

Yeni Haber
GP Genel Başkanı Cem Uzan, Başbakan Erdoğan'ın, Hakan Uzan'ın kendisinden randevu alarak ÇEAŞ ve KEPEZ'i geri istediği iddiasına "Başbakan doğru söylemiyor. Kardeşimi kendisi çağırdı" diye yanıt verdi. Uzan, Başbakan Erdoğan'a seslenerek "Siz kardeşimden ne talep ettiniz, ne istediniz ve hangi talebiniz karşılanmayınca siyasi linçe giriştiniz?" diye sordu.

Cem Uzan, bir televizyonda katıldığı programda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Uşak mitinginde, 2003 yılında Hakan Uzan ile görüşmesi sırasında kendisinden ÇEAŞ ve KEPEZ'i tekrar istediği iddiasını yanıtladı.

Uzan, Başbakan Erdoğan'ın söz konusu görüşmenin içeriği ile ilgili doğru söylemediğini savundu. Uzan şunları söyledi:

"Recep Tayyip Erdoğan yine doğru söylemiyor. Erdoğan, 'Hakan Uzan benden Çeaş-Kepez'i geri istedi' diyor. O tarihte el konulmamış bir malı, kardeşim ondan neden geri istesin? Kardeşimle yaptığı görüşmede kardeşim ondan hiçbir şey istemedi. Kardeşimi Başbakanlığa Mayıs ayının ilk haftasında çağıran Recep Tayyih Erdoğan, kardeşimden ne istedi? Ne talep etti? Hangi talebi karşılanmayınca, siyasi linç başlattı?

Recep Tayyip Erdoğan'a tekrar hatırlatıyorum:

Kardeşimi Mayıs 2003'te Başbakanlığa çağırdın. Çeaş-Kepez'e Haziran 2003'te el koydun. Yani Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşim Hakan Uzan'la görüştüğü gün, ortada Çeaş-Kepez olayı yoktu."


Uzan, Başbakan Erdoğan'ın görüşmenin içeriğini açıklamaması halinde, seçimden önce kendisinin açıklayacağını söyledi.